Zdravim cele osadenstvo fora, uz dlhsi cas uvazujem o studiu informatiky na UPJS. Viem ze matematika je nedelitelnou castou studia, a hoci ju mam celkom rad, trapi ma jedna vec: momentalne studujem posledny rocnik na francuzskom bilingvalnom gymnaziu a osnovy su pomerne odlisne od tych slovenskych. Sice som si dlho myslel ze matematika je univerzalny jazyk a predsa nemoze byt vsade iny, ale zrejme som sa mylil. Nebudem sa tu teraz rozpisovat o francuzskom systeme studia prirodnych vied, staci ked spomeniem ze je oproti slovenskemu velmi odlisny... Nie ze by som ho teraz chcel ociernovat, pretoze sa snazi prinutit ludi mysliet, co ocenujem, ale... bohuzial sa len snazi. V konecnom dosledku sa to obmedzuje na filozofovanie o nicom, a vedomosti nejak unikaju
Zistil som to na slovenskom seminari z matematiky, bohuzial ten je skor orientacny a nemozem sa za hodinu tyzdenne naucit vsetko co sa preberalo na klasickych slovenskych gymnaziach.
Chcem sa teda spytat, aka je navaznost matematiky na UPJS na slovenske osnovy? Obavam aby som nemal prvy rocnik (a v konencom doledku pocas celeho studia) problemy, nieco pravdaze viem - hlavne funkcie, tie sa preberaju celkom podobne, napr. aj s integralmi a limitami, co je myslim uz mierny naskok do buducnosti

Dost zanedbane su vsak napr. rozne rovnice a nerovnice, kopa veci sa prebera inym sposobom (vektory, geometria)... Myslite ze to bude velkou prekazkou? Ako vravim, nejaku orientaciu v problematike mam, tie veci zas nebudu pre mna uplna novinka ako pre ziaka zo zakladnej skoly, ale ak bude vyucujuci ci skusajuci cakat, ze ulohu splnim sposobom na aky je zvyknuty, asi sa nedocka. Mam sa uz radsej pustit do studia slovenskych osnov? (aspon orientacne sa tam pozriem tak ci tak)
Alebo mi stacia akesi "vseobecne" vedomosti a konkretne postupy a sposoby sa naucim uz na skole?
Velmi nerad by som sa zapisal ako nejaky blbec, pretoze matiku som mal vzdy rad a so vsetkou skromnostou poviem, ze hadam pre nu mam aj nejake predpoklady. O to viac ma stve, ze by ma chyba pri vybere strednej skoly mohla odpisat
Este som mal nejake otazky, ale akosi si neviem spomenut co to bolo

Tak ked si spomeniem, este sa ozvem.
Vasnivy pestovatel binarnych stromov a opravar Turingovych strojov na polovicny uvazok.
"Problem citatov najdenych na internete je taky, ze si nikdy nemozete byt isti ich autenticitou" Abraham Lincoln