Stránka 1 z 1

JPazPanel namiesto JFrame

PoslaťNapísal: Sob Mar 09, 2013 10:48 pm
od kubo
Chcel by som pouzit JPazPanel miesto JPanelu ako ContentPane v JFrame. Tymto sposobom chcem do okna aplikacie nakreslit nejake pozadie, kedze potom v Pane to uz vie nakreslit jozko. Problem je vsak v tom ze napriklad JButton pridany cez WindowBuilder po otvoreni aplikacie nevidno (je prekryty vlozenym pozadim). Objavi sa az po kliknuti na hociktore miesto do JFrame alebo pri prechode mysou nad miestom kde sa neviditelny button nachadza. V com moze byt problem ? Pripadne ako by sa to dalo riesit inak ?

Re: JPazPanel namiesto JFrame

PoslaťNapísal: Ned Mar 10, 2013 9:16 am
od FeroG
To, co by si chcel spravit, v aktualnej implementacii JPAZu nie je mozne. Je sice pravdou, ze JPAZPanel dedi od JPanelu a teda vzhladom na kontrakt by mal umoznnovat pridavanie dalsich komponentov, ale pri implementacii JPAZPanelu neskor som si povedal, ze asi nikto nebude chciet do JPAZPanelu davat dalsie komponenty (asi bolo vtedy lepsie zmenit JPanel na JComponent) a tak som tieto veci neriesil. JPAZ nie je problem upravit tak (=dokoncit, to, co bolo v plane, ale implementacne sa to nedokoncilo), aby fungoval korektne aj v tebou popisanej situacii. Je to v TODO liste :-) Ale v tomto liste je aj mnoho inych dolezitejsich poloziek, takze mozno v horizonte par tyzdnov sa k tomu dostanem.

Pokial ti staci mat na pozadi len staticky obrazok (t.j. nechces, aby sa tam behali rozne graficke objekty po pozadi), mozes skusit pozriet: http://www.java2s.com/Code/Java/Swing-J ... dimage.htm

Re: JPazPanel namiesto JFrame

PoslaťNapísal: Ned Mar 10, 2013 10:20 am
od kubo
staci staticky, funguje vyborne, dakujem velmi pekne :-)

Re: JPazPanel namiesto JFrame

PoslaťNapísal: Ned Mar 10, 2013 11:41 am
od Billy
na tie iste ucly sa da zneuzit JLabel, ale vidim, ze uz to mas

Re: JPazPanel namiesto JFrame

PoslaťNapísal: Pon Mar 11, 2013 9:15 pm
od kubo
Billy píše:na tie iste ucly sa da zneuzit JLabel, ale vidim, ze uz to mas


tak to tiez niekedy vyskusam :-)