Stránka 2 z 2

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Ned Apr 22, 2012 5:23 pm
od Daxes
dobre, mam to v jednej triede vsetko, u mna na pocitaci to v pohode zbehne, vyhodi spravny vysledok, ale ked to dam do palmy tak mi to hodi chybu pocas behu, je to kvoli tomu ze mapu citam zo suboru ktory na palminom servery nieje?

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Ned Apr 22, 2012 5:46 pm
od bwpow
Daxes píše:dobre, mam to v jednej triede vsetko, u mna na pocitaci to v pohode zbehne, vyhodi spravny vysledok, ale ked to dam do palmy tak mi to hodi chybu pocas behu, je to kvoli tomu ze mapu citam zo suboru ktory na palminom servery nieje?

Vstup treba nacitavat "z klavesnice" a vypisovat "na obrazovku", teda pouzivat standardny vstup a vystup (stdin a stdout).

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Ned Apr 22, 2012 5:51 pm
od Daxes
cize ak mam riesenie cez txt file, tak mi riesenie nebude akceptovane, ked je tak, tak preco to nepise v zadani ze treba vstup citat cez scanner? velmi by ma zaujimalo komu by a chcelo aj ako je to velmi dobre riesenie, pisat vstupne mapy cez klavesnicu.

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Ned Apr 22, 2012 6:24 pm
od FeroG
Daxes píše:co mam robyt ked mam v ulohach kravicka a labyrint nacitavanie zo suboru, tj nacitavanie mapy, v jednej triede a vypocet sipiek v druhej, ked sa v palme nedaju zaslat dva source file, musim to preprogramovat teraz do jedneho?

Okrem pouzitia vnutornych tried je moznost jednoducho do suboru source.java nahadzat aj dalsie triedy. Jedine obmedzenie je, ze nemozu byt public:
  Kód:
importy ...

class MojaTrieda1 {
  ....
}

class MojaTrieda2 {
  ....
}

public class source {
   ...

   public static void main(String[] args) {
   ....
   }
}


Daxes píše:cize ak mam riesenie cez txt file, tak mi riesenie nebude akceptovane

Ano, riesenie nebude vyhodnotene. Vyhodnocovaci system totiz netusi, ze tvoj kod chce citat vstup zo suboru a ze ti ho ma pripravit prave v takejto forme v subore s tebou vymyslenym menom.

Daxes píše:ked je tak, tak preco to nepise v zadani ze treba vstup citat cez scanner?

Explicitne v kazdom jednom zadani sa to nepise. Uvedene to je ale na stranke so zadaniami (http://web.ics.upjs.sk/paz1b/Zadania/Zadanie7) - Odovzdavanie uloh, bod (2). Viac detailov je v odkazoch spominaneho bodu (2). Konkretne: http://web.ics.upjs.sk/paz1b/Zadania/Palma

Daxes píše:velmi by ma zaujimalo komu by a chcelo aj ako je to velmi dobre riesenie, pisat vstupne mapy cez klavesnicu.

Nikomu. Je tu niekolko moznosti:
(1) Staci pouzit CTRL+C, CTRL+V priamo v Eclipse (najjednoduchsie).
(2) Presmerovanie standardneho vstupu a vystupu z/do suboru z prikazoveho riadku/konzoly: http://en.wikipedia.org/wiki/Redirection_(computing) (funguje vo Windowse aj na Linuxe)
(3) Inspirovat sa ukazkovym kodom z http://web.ics.upjs.sk/paz1b/Zadania/Palma - to, ci citate zo suboru alebo z klavesnice je rozdiel jedneho riadku kodu.

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Ned Apr 22, 2012 6:48 pm
od Daxes
dakujem na odpovedi, este jedna otazka, ked mi palma konecne prijala zadanie aj vyhodnotila ako prijate, a v Cas behu mi pise 5.980 tak to znamena ze som presvihol 2s limit alebo body za zadanie dostanem?

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Ned Apr 22, 2012 6:52 pm
od FeroG
Daxes píše:ked mi palma konecne prijala zadanie aj vyhodnotila ako prijate, a v Cas behu mi pise 5.980 tak to znamena ze som presvihol 2s limit alebo body za zadanie dostanem?

Uz skor sa diskutovalo, co znamenaju tie casy (odporucam pozriet tuto diskusiu). Ak riesenie Palma prijala, tak je to OK bez ohladu na cas.

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Ned Apr 22, 2012 7:36 pm
od Daxes
A pri labyrinte mam problem ktory neviem ako vyriesit, nemam testovacie vstupy tak nemozem prist na chybu, lebo ked nema sa ako dostat do ciela tak da -1 ked ano tak vrati spravny vystup ale v zazname testovania mam nasledujucu chybu:
*** Testujem problems/00000336/infile.000 ***
runtime 0.280000
OK (0.280 sec, exit status 0)
*** Testujem problems/00000336/infile.001 ***
runtime 0.290000
OK (0.290 sec, exit status 0)
Výsledok testovania: Zlá odpoveď

neviem ako debugovat ked neviem aku mam chybu, pre dobry vstup vzdy vrati spravny vystup :cry:

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Ned Apr 22, 2012 7:51 pm
od FeroG
Daxes píše:neviem ako debugovat ked neviem aku mam chybu

Ak by si si pozorne pozrel stranku so zadanim 7. sady http://web.ics.upjs.sk/paz1b/Zadania/Zadanie7 celkom dole cervenymi pismenami by si si vsimol odkaz na zip subor s castou testovacich udajov.

Daxes píše:pre dobry vstup vzdy vrati spravny vystup :cry:

Vysledok testovania jasne hovori, ze nie pre kazdy vstup tvoj kod vrati spravny vystup. Jedine, ze pod pojmom dobry vstup myslis prave taky vstup, pre ktory tvoj kod vrati spravny vysledok. Potom mas pravdu.

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Pon Apr 23, 2012 8:36 pm
od dominik imrich
daju sa hamburgery nakodit backtrackom? samozrejme v idealnom sofistikovanom pripade... lebo vstupy su sialene :D

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Pon Apr 23, 2012 8:49 pm
od FeroG
dominik imrich píše:daju sa hamburgery nakodit backtrackom? samozrejme v idealnom sofistikovanom pripade... lebo vstupy su sialene :D

Backtrackingom sa naprogramovat da skoro vsetko - je to univerzalny, no super neefektivny pristup...

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Pon Apr 23, 2012 8:56 pm
od dominik imrich
nemyslel som to tak... jasne ze sa da, len ci sa da tak, aby to palma zobrala (do 5 s) len tak pre zaujimavost :D

Re: 7. sada domácich zadaní

PoslaťNapísal: Pon Apr 23, 2012 9:06 pm
od FeroG
dominik imrich píše:nemyslel som to tak... jasne ze sa da, len ci sa da tak, aby to palma zobrala (do 5 s) len tak pre zaujimavost :D

Neviem. Ale preco pouzivat taky nastroj na ulohu, kde to vobec netreba. Ak si predstavite Krusti-burger ako dlhopis s cenou n a Ham-burger ako dlhopis s cenou m. Je to v podstate variacia ulohy o vyplateni sumy s minimalnym poctom dlhopisov - akurat tu netreba minimalizovat ale maximalizovat.