Str Jan 29, 2014 8:17 am od FeroG
Aby to nevyzeralo, ze sa okolo PAZ1b nic nedeje, informujem o aktualnom stave. V tuto chvilu je jasne, ze na PAZ1b budu 3 cviciaci: ja, Juraj Sebej a Jano Gunis. Stale je otvorene, ci cvicit PAZ1b bude aj Stevo Pero (vzhladom na predpokladane studijno-pracovne povinnosti v zahranici). Cize pojde sa na 3, mozno na 4 studijne skupiny. Samozrejme aj pri PAZ1b sa rata s podporou pomocnych cviciacich - studentov (Miro, Stevo, Lubo). Kazdopadne to, ze sa pojde v horsom pripade na 3 skupiny, v lepsom pripade na 4 skupiny znamena, ze nie je velmi priestor vytvarat dalsie specialne skupiny (ci uz Extra skupinu alebo skupinu pre tych, ktori maju rozvrhove kolizie). Kazda skupina by totiz znamenala plus 4 hodiny vyucby (co je limit vyucby jedneho doktoranda na semester) a ja aj Jano Gunis budeme mat okrem PAZ1b kopu inej vyucby a inych povinnosti. Cize aj z nasej strany je zaujem optimalizovat cas.
Na druhej strane, asi by bolo skoda, keby sa od myslienky E[xtra] skupiny uplne upustilo, ci by sme nevysli v ustrety vacsej skupine koliznych studentov (aj ked podla pravidiel bezkoliznost rozvrhu je garantovana iba pri povinnych predmetoch odporucanych v konkretnom roku studia - t.j. ak niekto opakuje, resp. ma predmet zapisany mimo odporucany rok studia, a ma rozvrhovy konflikt, je to "jeho problem"). Uvazoval som nad moznostou vytvorenia specialnej skupiny PAZ1b. Bola by to vacsia skupina, ktora by mala utorkove cvicenie (teoreticke cvicenie) v riadnom case a druhe prakticke cvicenie by mala v dvoch casoch (v riadnom stvrtkovom a v nejakom inom case). Teda skupina by sa na prakticke cvicenie delila. Jedna podskupina by bola tvorena ludmi, ktori sa prihlasili do E[xtra] skupiny, a druha podskupina ludmi, ktorym stvrtkovy cas koliduje. Toto delenie by znamenalo len 2 hodiny tyzdenne vyucby naviac. Nevyhoda tohto riesenia je to, ze sikovnejsi ludia, by mali len jedno "zrychlene cvicenie", to utorkove cvicenie by bolo v normalnom tempe. Aky je na to nazor tohtorocnych prvakov?