kiith-sa píše: Pravdu povediac, zacinam byt zhrozeny, to, ze by som kodil C++ na windowse (co asi znamena ziadny vim) ma ani nenapadlo, a s tou dokumentaciou podla vyssie uvedenej linky asi vela neurobim...
Je to smutne, take vnucovanie, no. Na Windows je aj gvim (presne ten isty, co aj na linux), ja si myslim, ze ho nie je extremny problem nahodit, ale neviem.
Osobne mam UPJS spojenu iba s Windows. Pamatam si, ako Milan Schmotzer o tom nevedel. Na systemovom programovani bral vim a gcc ako uplne samozrejmu vec. Predpokladal, ze to vieme z OSY a ked zistil, ze studenti nemaju o C sajnu a v gcc nevedia skomplilovat ani Hello World a ci nepodaj pouzit ceckovu funkciu podla manualu tak sa z toho spamataval cely zvysok semestra a skusal naucit aspon C.
Mate snahu veci zjednodusovat. Mne ako cloveku dlhe roky poznajuc iba Windows sa na Linuxe programuje podstatne jednoduchsie. Na Windowse treba riesit tolko problemov, ktore potrebujem vyriesit, aby som mohol programovat ale s mojim programovanim nemaju absolutne nic spolocne. V linuxe mate nejaky ten shell, naucite sa jeden editor a bezite vsade. Pouzivate editor a kompilator. Netreba za kazdym nove IDE ak chcete novy jazyk, ci je Prolog, Haskell, Python... Ako pokial nerobi clovek s grafikou, kde je Linux vazne slaby, tak mne osobne sa na Linuxe programuje ovela jednoduchsie ako na Windowse. Riesim programovanie a nie nastovanie Windowsu. Ved len ked chce clovek na Windowse spojazdit TeX... Btw, je pravda, ze u Vas sa prace pisu vo Worde?
Snad je to uz lepsie, ale z terajsieho pohladu vidim ako hlboky nedostatok, ze sa student za 2 roky nestretol skoro s nicim inym ako Windows. Ved len ake mate navody, ako naistalovat Eclipse a nedajboze na Windowse integrovat C++ do Eclipse (robil som to tusim hodinu a pol aj s hladanim navodu). V linuxe je na to jeden prikaz, ktory zbehne za par sekund ak nekompilituje a je to.
Mne sa seriozne jednoduchsie programuje v Linuxe. Zvlast ak som na skole v procese vyuky, kde sa beru rozne veci a clovek si chce doma nainstalovat. Nedavno som instaloval ghci (666 MB v mojej distribucii) a trvalo to mozno 30 sekund.