http://www.root.cz/clanky/silvestrovske-historky-ze-zivota-ajtakova/a tu su z komentarov nejake:
- Tahle historka mi připomíná období, kdy jsem cca v polovině 90. let vedl nějaké kurzy práce s PC. Když jsme probírali strukturu souborového systému, adresáře a tyto věci (tehdy ještě v DOSu), po skončení výkladu jedna paní položila naprosto zásadní otázku: "Pane inženýre, jak dlouho budu muset vytvářet adresáře, aby z toho vznikl soubor?".
- Pěkně. To mi připomnělo, jak kdysi jeden ing., který počítačům absolutně nerozuměl, odhalil "hackerský útok".
Někdy v devadesátých letech začala organizace, které šéfoval, působit i jako malý místní ISP. Pevná linka někam pryč, servřík a pár modemů, na které se připojovali zákazníci. Se zalíbením chodil do serverovny a sledoval, jak ty zvláštní krabičky pěkně blikají. Při svých návštěvách vypozoroval, že jedna bliká jinak a tak nařídil zjistit proč.
Nakonec se ukázalo, že server někdo hacknul a nechal si tam script, který jeden modem periodicky resetoval. Někdo chtěl mít jistotu, že kdyby byly náhodou všechny linky obsazené, tak jedna se mu v určitý čas uvolní.

)