EvoPlayer

<<

Carry

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Okt 10, 2012 3:08 pm

Poslať Str Okt 10, 2012 3:13 pm

EvoPlayer

Zdravim. Mam problem s EvoPlayer. Casto si pozeram zaznamy z prednasok. Zo zaciatku slo vsetko dobre zobrazili sa mi tri okna( prednasajuci, slajdy a monitor pocitaca) no teraz, neviem co sa stalo ale ten videozaznam je uplne iny. Tie okna tam su no stale to seka, neda sa plynule pretacat zaznam. Pise ze je to v Passive Mode. Skusil som to preinstalovat ale stale je to v Passive Mode.

Ako teda zmenit tu vizualnu cast prehravaca? Ako sa dostat z passive modu?
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Str Okt 10, 2012 6:36 pm

Re: EvoPlayer

Ak je tam v prehravaci okno s Passive Mode znamena to, ze sa spustila starsia verzia VIEVA. Tento problem som mal (a mam) aj ja. Kontaktoval som ludi, co EVO vyvijaju. V mojom pripade bol (je) problem v tom, ze zatial nemaju podporu pre 64bitovu verziu Javy (7?). 32bitova JRE 7 (a nizsie) by mala bezat bez problemu. Aku verziu Javy pouzivas?
<<

Carry

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Okt 10, 2012 3:08 pm

Poslať Str Okt 10, 2012 8:32 pm

Re: EvoPlayer

no ja mam prave tu 32bit verziu Javy ..neviem tak si mam stiahnut nizsiu verziu a tu co mam odinstalovat?
<<

Miro

Príspevky: 20

Registrovaný: Sob Okt 23, 2010 10:48 am

Poslať Str Okt 10, 2012 10:09 pm

Re: EvoPlayer

Ja mam problem ten ze mi nechce zobrazit video. Funguje iba zvuk (co mi doteraz stacilo).
Nepomohla ani zmena verzie javy. Pouzivam linux (distribuciu xubuntu), tak sa domnievam ze to ma v tom prsty.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Str Okt 10, 2012 10:56 pm

Re: EvoPlayer

Evo je budovane ako platformovo nezavisle. V minulosti nebol problem ani s Macmi ani s Linuxom. Mozete co najpresnejsie uviest vase konfiguracie - aky OS (verzia), aka je verzia JRE/JDK - a symptomy problemu? Napr. nechce zobrazit video znamena - spustena je nova verzia VIEVA alebo stara (PASSIVE MODE), je zobrazena informacia o videostreamoch, atd.?

Po upresneni detailov dam vediet vyvojarom z EVO timu (http://evo.caltech.edu/evoGate/), aby sa na to pozreli.
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Štv Okt 11, 2012 10:39 am

Re: EvoPlayer

Urcite nizsiu verziu nestahuj. Asi mesiac je vonku zaplata na velku zranitelnost v jave.. myslim, ze ten problem sa tiahol od jre1.7.
Co sa tyka multiplatformoveho evo, tak to si tak isty niesom.. mam pocit, ze tie vyskakovacie okna potrebuju neake divne c-ckove kniznice.. pri problemoch odporucam pohladat problem v logoch :)
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

Carry

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Okt 10, 2012 3:08 pm

Poslať Štv Okt 11, 2012 10:00 pm

Re: EvoPlayer

Pre Pan profesora:

Tak OS Windows 7 Home Premium, verzia JRE, tak nvm asi najnovsia, ta co sme si mali stiahnut (v tychto veciach som zatial totalny lajik) a problemy no. Zobrazuje sa to v Passive mode, akoby to slo online lebo stale stahuje data, seka, NAJMA okno kde zobrazuje co mate na monitore - obraz seka, po chvili uplne zmizne ostane len sive okno. Ked sa snazim pretocit tak stale to dlho nacitava, seka, znova hapruje obraz a ked dam pauzu tak vsetky tie 3 okna zmiznu a pise ( no signal ). Takze takto lajicky vysvetlene.

Neviem, kym sa to da do poriadku neda sa stiahnut nejaka starsia verzia kt by sla? Nechapem preco to donedavna slo a zrazu to krachlo. Skusil som stiahnut starsiu verziu ale vobec mi to ani nespustilo prehravac. Nemohli by ste sem teda hodit nejaky link prehravaca(ked taky je), ktory by fungoval? Posledne 2 tyzdne som vynechal prednasky, nemal som cas prist, som dost pozadu s ucivom a toto mi velmi pomahalo kym sa to nepokazilo. Dakujem
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Štv Okt 11, 2012 10:34 pm

Re: EvoPlayer

Carry píše:Tak OS Windows 7 Home Premium, verzia JRE

Dakujem. Chyba vsak dolezita informacia. Windows je 32bit alebo 64bit. Java je 32bit alebo 64bit?
Carry píše: Zobrazuje sa to v Passive mode

Symptomy su jasne - starsia (teda o dost starsia) verzia VIEVa.
Carry píše: Nechapem preco to donedavna slo a zrazu to krachlo.

Viem, ze niekedy v tomto obdobi planovali vypustenie novej verzie systemu EVO. To je mozno dovod preco sa objavuju problemy.
Od ludi z EVO timu som dostal nateraz taketo odporucanie:
V systeme by mali byt dve verzie Internet Explorera, 32bit a 64bit. Ak
mate nainstalovanu Javu 7 32bit, tak pouzitim 32bitoveho prehliadaca (v
podstate lubovolneho, nie len IE) sa Vam spusti 32bitovy player, ktory
funguje korektne. Skusal som to a fungovalo to OK.
Ak Javu 7 32bit nemate, alebo ju nechcete instalovat, budete musiet
chvilu pouzivat EVOPlayer som starym ViEVO-m.

Dalsia z moznosti je nainstalovat 32bit (x86) verziu JDK/JRE 6. Bola tu spominana velmi vazna bezpecnostna chyba v JDK. Co viem, tak ta sa tykala len JDK/JRE 7.
<<

Carry

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Okt 10, 2012 3:08 pm

Poslať Štv Okt 11, 2012 11:20 pm

Re: EvoPlayer

windows je 32bit, Java takisto 32bit

A ako to teda spustit cez 32 bit player? Stiahol som si ten 32 bit browser 11.03.19. Cez neho to mam nejak spustit?

P.S Prepacte mozno za priblble otazky, ale naozaj som lajik v tychto veciach este.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Pia Okt 12, 2012 6:30 am

Re: EvoPlayer

Ak je vsetko 32bitove, tak by EVO malo bezat bez akychkolvek specialnych spustani programov (vychadzam z informacii z EVO timu). Odporucam preto, aby sa na tento problem pozrel nejaky tvoj skusenejsi kolega alebo tvoj cviciaci/cviciaca.
<<

Carry

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Okt 10, 2012 3:08 pm

Poslať Ned Okt 14, 2012 10:37 am

Re: EvoPlayer

Neviem preinstaloval som to este raz, OS je 32bit, Java 7 32bit ....JRE som stiahol, kt ste mali uvedene na stranke tiez 32 bit.

Mozno este taka vec : Ked som dal spustit ako (tu stiahnutu prednasku) su tam moznosti: cez Java(TM) Platform SE binary alebo Java(TM) Web Start Launcher ....cez to platform mi to nechce spustit, len cez to Web start launcher.

Spominal som ze stale obsah nacitava, nemoze to byt preto lebo idem cez ten Web Start launchera?

Ta prednaska co si stahujeme taha obsah z internetovej stranky alebo sa stiahne cely subor na disk a uz to pustame cisto z disku ?
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Ned Okt 14, 2012 1:18 pm

Re: EvoPlayer

Carry píše:mi to nechce spustit, len cez to Web start launcher.

Ako som uz pisal na predmetovom fore PAZka, jnlp subory treba spustit cez Web start launcher. Tie jnlp subory su to v podstate "konfiguracne udaje" pre spustenie java aplikacie cez web: http://en.wikipedia.org/wiki/Java_Web_Start

Carry píše:Ta prednaska co si stahujeme taha obsah z internetovej stranky alebo sa stiahne cely subor na disk a uz to pustame cisto z disku ?

Cely zaznam je rozdeleny do niekolkych suborov. Tipujem, ze aplikacia stahuje na disk prislusny subor (ten, ktory obsahuje pozadovanu cast) a akonahle ma potrebne data (uz pocas stahovania), zacne prehravat.

Ak by to bolo velmi kriticke, zaznam je mozne distribuovat aj offline. Samozrejme najlepsia moznost je zucastnit sa prednasok fyzicky :-)
<<

Carry

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Okt 10, 2012 3:08 pm

Poslať Ned Okt 14, 2012 2:50 pm

Re: EvoPlayer

no je to kriticke :D ....2. a 3. prednasky som sa nezucastnil z urc. osobnych dovodov a trocha som stratil nit, mam problemy so zadaniami atd...snazim sa vyjst aspon z tych slajdov no nedari sa velmi ....ostatnych prednasok sa uz zucastnim, no nvm ako zaplnim tie medzery bez toho playera .....mimichodom dakujem za odpovede a rady
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Ned Okt 14, 2012 10:28 pm

Re: EvoPlayer

Narychlo som napisal skript, ktory vylistuje ku kazdej prednaske vsetky subory zaznamu prednasky. Tieto subory su potrebne na prehratie zaznamu offline. Listing je dostupny na adrese: http://web.ics.upjs.sk/paz1a/Video/

Ako postupovat:
(1) stiahnut vsetky vylistovane subory k danej prednaske a ulozit ich vsetky u seba v nejakom priecinku
(2) spustit EVO player (http://evo.caltech.edu/evoPlayer/prod/EVOPlayer.jnlp) a potom cez File -> Open file vybrat subor s priponou evo.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Pon Okt 15, 2012 8:26 pm

Re: EvoPlayer

Aktualna informacie z EVO timu:
Ukazalo sa, ze EVOPlayer ma problem s detekciou OpenGL a preto vzdy spusta staru verziu ViEVO aplikacie. Na odstraneni tejto chyby sa pracuje.
Ďalší

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.