Ubuntu / horna lista: FUC xD/

<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Sob Okt 30, 2010 9:41 pm

Ubuntu / horna lista: FUC xD/

Nevie tu niekto zhodou nahod dovod preco mi zmyzla horna a dolna lista na ubuntu? xD Este lepsie by bolo keby niekto vedel, ako ju mozem znova nahodit...
PS: Ako som to dokazal? I have absolutely no idea! restartol som note a uz to tak bolo (mozno som nieco nainstaloval predtym ale nepamatam co).

Kazdu radu si cenim... Vopred dakujem :)
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Sob Okt 30, 2010 10:30 pm

pain@ubuntu:~$ killall gnome-panel
gnome-panel: no process found
pain@ubuntu:~$ :/
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Ned Okt 31, 2010 4:00 pm

tak asi nic.. xD
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

kiith-sa

Príspevky: 70

Registrovaný: Pon Sep 13, 2010 4:01 pm

Poslať Ned Okt 31, 2010 5:55 pm

Teraz nechapem - opravil si to ci nie?

V kazdom pripade, divny bug, opravit by sa to dalo tak ze do nejakeho skriptu co bezi pri starte gnome by si dal gnome-panel.

BTW, tiez som Ubuntu user, a so stabilitou to posledne 2-3 releases ide nejako dole - zvazujem prechod na Debian.

Alternativny sposob ako to opravit by bol prechod na KDE (KDE>GNOME :p)
ale zo skusenosti KDE + Ubuntu bezi nechutne pomaly (co vedie niektorych k dojmu ze KDE je pomalsie ako GNOME, aj ked su zvycajne rovnako rychle)

KDE ma GUI nastroj kde sa da nastavit akykolvek program na spustenie pri logine, mozno ma nieco take aj GNOME.
6*9==42
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Ned Okt 31, 2010 6:06 pm

kiith-sa píše:Teraz nechapem - opravil si to ci nie?

V kazdom pripade, divny bug, opravit by sa to dalo tak ze do nejakeho skriptu co bezi pri starte gnome by si dal gnome-panel.

BTW, tiez som Ubuntu user, a so stabilitou to posledne 2-3 releases ide nejako dole - zvazujem prechod na Debian.

Alternativny sposob ako to opravit by bol prechod na KDE (KDE>GNOME :p)
ale zo skusenosti KDE + Ubuntu bezi nechutne pomaly (co vedie niektorych k dojmu ze KDE je pomalsie ako GNOME, aj ked su zvycajne rovnako rychle)

KDE ma GUI nastroj kde sa da nastavit akykolvek program na spustenie pri logine, mozno ma nieco take aj GNOME.


nie neopravil a je to divne cele.. a chcel som sa vyhnut instalovaniu
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

zt

Príspevky: 199

Registrovaný: Uto Feb 26, 2008 8:26 pm

Poslať Ned Okt 31, 2010 6:08 pm

ako robite s SQL v Ubuntu? to mi tak napadlo lebo na Databazovych systemoch sa robi v MS SQL ze ci robite v inom programe alebo len v skole potom alebo mate aj Windows?
<<

johny

Príspevky: 132

Registrovaný: Pia Feb 22, 2008 6:37 pm

Bydlisko: Košice

Poslať Ned Okt 31, 2010 6:10 pm

Keď spustíš "gnome-panel" ručne (cez Alt-F2 alebo najlepšie z konzoly, tam ti možno aj niečo zaujímavé napíše), objaví sa nejaký panel? Ak nie, skús "zresetovať" konfiguráciu GNOME: Zmaž/premenuj adresár ~/.gconf a odhlás/prihlás sa.

kiith-sa píše:KDE ma GUI nastroj kde sa da nastavit akykolvek program na spustenie pri logine, mozno ma nieco take aj GNOME.

System/Preferences/Startup Applications... alebo "gnome-session-properties" z konzoly/Alt-F2 dialógu.
E-mail/Jabber: jan[zavináč]jergus.eu
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Ned Okt 31, 2010 7:08 pm

johny píše:Keď spustíš "gnome-panel" ručne (cez Alt-F2 alebo najlepšie z konzoly, tam ti možno aj niečo zaujímavé napíše), objaví sa nejaký panel? Ak nie, skús "zresetovať" konfiguráciu GNOME: Zmaž/premenuj adresár ~/.gconf a odhlás/prihlás sa.

uz ideee.. kupim pivo :P
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Ned Okt 31, 2010 7:10 pm

zt píše:ako robite s SQL v Ubuntu? to mi tak napadlo lebo na Databazovych systemoch sa robi v MS SQL ze ci robite v inom programe alebo len v skole potom alebo mate aj Windows?


mam 2 note, na jednom ubuntu na druhum win7+ubuntu doinstalovane .. pri pouzivane ms sql a gambleni prepinam do win7.. ofc, ze MS sql pojde LEN na MS win ..
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

johny

Príspevky: 132

Registrovaný: Pia Feb 22, 2008 6:37 pm

Bydlisko: Košice

Poslať Pon Nov 01, 2010 2:53 pm

PainMaster píše:
zt píše:ako robite s SQL v Ubuntu? to mi tak napadlo lebo na Databazovych systemoch sa robi v MS SQL ze ci robite v inom programe alebo len v skole potom alebo mate aj Windows?


mam 2 note, na jednom ubuntu na druhum win7+ubuntu doinstalovane .. pri pouzivane ms sql a gambleni prepinam do win7.. ofc, ze MS sql pojde LEN na MS win ..

Väčšina vecí preberaných na DBS (minimálne v prvom semestri) funguje aj pod MySQL.
E-mail/Jabber: jan[zavináč]jergus.eu
<<

Matiniero

Príspevky: 7

Registrovaný: Str Okt 28, 2009 7:44 am

Poslať Pon Máj 30, 2011 6:55 pm

zt píše:ako robite s SQL v Ubuntu? to mi tak napadlo lebo na Databazovych systemoch sa robi v MS SQL ze ci robite v inom programe alebo len v skole potom alebo mate aj Windows?

MS SQL bezi aj na virtual windowse...
<<

guest126

Príspevky: 272

Registrovaný: Štv Jan 10, 2008 1:18 pm

Bydlisko: beyond the rim

Poslať Štv Jún 02, 2011 6:17 am

PainMaster píše:pain@ubuntu:~$ killall gnome-panel
gnome-panel: no process found
pain@ubuntu:~$ :/


Ak ide o Gnome 3, co mam, ale nemam Unity, tak vcelku vela veci sa da nastavit v
  Kód:
dconf-editor


Len tak pre buducnost, ked uz funguje. Ale v zivote som nemal Ubuntu toboz s Unitami

zt píše:ako robite s SQL v Ubuntu? to mi tak napadlo lebo na Databazovych systemoch sa robi v MS SQL ze ci robite v inom programe alebo len v skole potom alebo mate aj Windows?


Snad nie je problem nainstalovat MySql a pouzit Adminer alebo Myphpadmin. I ked Adminer je ovela jednoduchsi (jeden php subor) a netreba ho vobec konfigurovat narozdiel od phpmyadmin. Alebo SQLite (suborova databaza hojne vyuzivana) a program napriklad SQLMan

johny píše:Väčšina vecí preberaných na DBS (minimálne v prvom semestri) funguje aj pod MySQL.
Fakt sa robia veci, ktore funguju iba v MSSQL ? Divne, zvlast pri univerzalite SQL...
<<

Aries

Príspevky: 379

Registrovaný: Pia Jan 30, 2009 1:26 pm

Bydlisko: 127.0.0.1

Poslať Štv Jún 02, 2011 10:47 am

Nespominam si na nic specialne Majkrosoftove (ako v DBS1, tak aj v DBS2), skor to bolo tak vseobecne pre SQL a databazy ako take, nic specificke pre nejaku verziu ci platformu. Mozno su nejake male malicke rozdiely v syntaxe, ale to je uz len detail.
Vasnivy pestovatel binarnych stromov a opravar Turingovych strojov na polovicny uvazok.
"Problem citatov najdenych na internete je taky, ze si nikdy nemozete byt isti ich autenticitou" Abraham Lincoln
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Štv Jún 02, 2011 11:12 am

Fakt sa robia veci, ktore funguju iba v MSSQL ? Divne, zvlast pri univerzalite SQL...

Vo chvili, ked zacnes robit s viacerymi databazovymi systemami, velmi rychlo zistis, ze kazda ma svoje nuansy.

Jasne, SELECT-FROM-WHERE funguje vsade, ale v pripade komplexnejsich dopytov alebo funkcii si treba davat pozor. Alternativne este niektora databaza podporuje vlastny pristup ulahcujuci niektore techniky.

Napr. uz len autoinkrementacne stlpce sa riesia v kazdej databaze po svojom, niektore maju problem s aliasovanymi stlpcami v agregacnych funkciach, HSQLDB nezvlada viacero zaznamov v jednom INSERTe, Oracle zase umoznuje skratenu syntax outer joinov, SQLite nezvlada niektore turbosofistikovane dopyty. Tranzitivny uzaver fungoval len v DB2 a do istej miery v Oracli (s limitaciami). Rozsah funkcii je tiez specificky (napr. HSQLDB nema datovy typ pre datumy a casy), napr. MySQL ma celkom bohatu sadu funkcii, ale ked pridete inde, tak si ich musite napisat sami. V MySQL je napriklad kuzelne, ze v zavislosti od pouzitej reprezentacie tabulky mate rozlicne sady funkcii: MyISAM je rychly ako fras na citanie, ale napr. nepodporuje cudzie kluce, ale zase mate automaticky k dispozicii fulltextove vyhladavanie.

Ale v pripade predmetu by malo fungovat takmer vsetko, pretoze tie hranicne pripady sa medzicasom vyriesili (napr. MySQL uz zvlada vnorene SELECTy) a zvysok su detaily.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Štv Jún 02, 2011 11:34 am

1. ked ste si nevsimli, tak ten "gnome priblem" som mal v roku 2010 a pokial sa nemylim tak je 2011 a uz mam davno za sebou toto vykryvanie prechodu na system s moznostou volby~
2. zakladny problem MSSQL (na vyucovani) je ten, ze ho pouzivatel ineho OS nema ako odskusat... takze ten, kto ma db2 a nezaplatil microsoftu za neaku (urcite skvelu) verziu os moze pisat zadania v textaku a skusat to pomocou intuicia softu.

pm.

//edit: Gnome3? radsej knihu :)
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
Ďalší

Späť na Poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.