AIS2 - start od 14. 12. 2007

<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Uto Dec 04, 2007 6:39 pm

AIS2 - start od 14. 12. 2007

Iste ste si vsimli oznam, ze od 14. 12. 2007 startuje ostra prevadzka AIS2, teda novej verzie AIS.

Na http://ais2-beta.science.upjs.sk/ je k dispozicii skusobna verzia. Skusili iste ju? Co vravite?
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

Peto

Príspevky: 24

Registrovaný: Pia Dec 08, 2006 2:07 pm

Poslať Uto Dec 04, 2007 9:44 pm

velmi pekny :) dobry :) stabilny :)...pokial sa s nim len hrajem na bete ;)
ale ake to bude "na ostro" tak to teraz neviem povedat..urcite sa budu vsetci snazit odstranit co najviac nahlasenych chyb ;)
<<

BeBe

Príspevky: 30

Registrovaný: Pia Feb 23, 2007 11:01 pm

Poslať Str Dec 05, 2007 9:20 am

preco v ludskych zdrojoch filter obsahuje polozku hodnost a tam sa da vybrat ci som general, porucik, alebo vojacik?? :lol:
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Str Dec 05, 2007 9:44 am

BeBe píše:preco v ludskych zdrojoch filter obsahuje polozku hodnost a tam sa da vybrat ci som general, porucik, alebo vojacik?? :lol:

Lebo pokial viem, bude to bezat aj na vojenskej skole v Liptovskom Mikulasi, kde nieco take je potrebne :-)

Inak funguje vam pravy klik a popup menu vo Firefoxe?
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

janq

Príspevky: 54

Registrovaný: Str Nov 15, 2006 10:04 pm

Bydlisko: Earth (temporary)

Poslať Str Dec 05, 2007 10:46 am

Co je to popup menu a pravy klik?

Ja som nasiel tento bug: Pri rozvrhu "zobrazit do okienok" je uvedeny nespravny encoding.
  Kód:
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">

Mne to funguje spravne s windows-1250.

Just for fun, vo zdrojovom html hlavnej stranky je tento kod:
  Kód:
<!-- povolime ked to bude aspon trosku fungovat nedrazdi zakaznika, ked nemusis -->
<span style="display:none">
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Str Dec 05, 2007 11:03 am

K vela veciam sa da dopracovat cez pravy klik (kontextove menu sa to vola oficialne?) - odpustte mi divnu terminologiu. Napr. na polozky v tabulke mozno kliknutim praveho tlacidla zobrazit ono menu a z neho zobrazovat dalsie polozky. Firefox zobrazi len to menu, bez moznosti vyberat polozky.

Inak zistil som, ze to nie je chyba systemu ale zobrazovania: polozky su v skutocnosti zakazane (zadisablovane), len sa to nejak neindikuje :-)

Kodovanie znakov v rozvrhu sa spominali uz vcera, myslim, ze sa bolo povedane, ze na internej verzii je to uz opravene.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

vilverin

Príspevky: 22

Registrovaný: Str Nov 15, 2006 9:09 pm

Poslať Pia Dec 14, 2007 8:37 pm

Ahojte, prave skusam novy AIS a mam taky problem. Ked kliknem na hocico (napriklad Evidencia studia) a tam kliknem na danu polozku ktora sa tam da vybrat (Studium, zapisne listy atd..), tak mi vyskoci chybove hlasenie ze "Aplikacia je na servri skoncena" a vsetko sa mi zavrie, skusala som sa aj odhlasit a znova prihlasit, ale stale ta ista chyba a nemozem si teda nic otvorit :? .
<<

pripomienka

Príspevky: 206

Registrovaný: Pon Jan 08, 2007 10:28 am

Poslať Uto Dec 18, 2007 11:12 pm

Peto píše:velmi pekny :) dobry :) stabilny :)...pokial sa s nim len hrajem na bete ;)
ale ake to bude "na ostro" tak to teraz neviem povedat..urcite sa budu vsetci snazit odstranit co najviac nahlasenych chyb ;)


ty co beries dajake prasky?

Novy ais je otrasny, pomaly, zdlhavy, neprehladny, pre stariesho cloveka (spocitaj si vekovy priemer profesorov na UPJS celkovo, nie na UINF katedre) je tazke sa v nom orientovat... a to este nehovorim o otrasnom dizajne a ikonkach ukradnutych kde sa dalo.

3x FUJ, to by som neoodvzdal ani Studenovskemu ako projekt na Prezentacny software. (nic proti studenovskemu)
<<

vilverin

Príspevky: 22

Registrovaný: Str Nov 15, 2006 9:09 pm

Poslať Pon Jan 07, 2008 1:53 pm

No ja neviem, ale cim dalej tym sa viac objavujem veci v tom novom AISe, ktore sa mi zdaju urobene dost odveci. Okrem toho, ze mozem dane okno otvorit iba raz, lebo ked ho zavriem a chcem otvorit znovu, tak vypise "Aplikacia je na servri ukoncena" a zdochne, takze musim restartovat pocitac, aby som mohla to okno znovu otvorit..
No ale som si chcela pozriet studijny program a jednak povinne predmety su uplne rozhadzane, teda nie su zotriedene podla rocnika a nijak sa neda ich zotriedit a potom ani sa neda kliknut na dany predmet, aby sa mi otvorila informacna tabulka o danom predmete, ale musim si osobitne otvorit okno s informaciami o vsetkych predmetoch a tam si predmet musim vyhladat, co je dost odveci, ved v starom AISe sa dalo rovno kliknut.. Podobne aj v rozvrhu, tiez sa neda kliknut na dane okienko, aby sa mi zobrazilo, kto kazdy ma ten predmet a o tom predmete informacie.. Alebo je problem vo mne?
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Pon Jan 07, 2008 2:41 pm

Takze musim restartovat pocitac, aby som mohla to okno znovu otvorit..

Nestaci zavriet a znovu otvorit prehliadac?

No ale som si chcela pozriet studijny program a jednak povinne predmety su uplne rozhadzane, teda nie su zotriedene podla rocnika a nijak sa neda ich zotriedit...

Vystupna zostava pre studijny program je vizualne taka ista, ako v starom AISe - je to zgrupene podla povinnosti a zotriedene podla rocnika - alebo vidim nieco ine?

Pravda je, ze klikat sa na ne neda a klikat sa neda ani na rozvrhy - to je ciste HTML. To mi tiez trochu chyba.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

vilverin

Príspevky: 22

Registrovaný: Str Nov 15, 2006 9:09 pm

Poslať Pon Jan 07, 2008 3:11 pm

alef0 píše:Nestaci zavriet a znovu otvorit prehliadac?

Nestaci. Ale aj keby stacilo, tak je to dost odveci.

alef0 píše:Vystupna zostava pre studijny program je vizualne taka ista, ako v starom AISe - je to zgrupene podla povinnosti a zotriedene podla rocnika - alebo vidim nieco ine?

No neviem, ja si dam zobrazit svoj studijny plan a podla rocnika to zotriedene nie je. Ako tak na to pozeram, tak to mam zotriedene podla katedry, naprv ide UMV a potom UINF. Pozrela som studijny plan pre cistych Informatikov, oni to maju zotriedene podla rocnika, lebo vsetko maju z UINF.
Ale je to dost neprehladne, ked to nejde podla rocnika.
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Uto Jan 08, 2008 3:43 pm

vilverin píše:
alef0 píše:Nestaci zavriet a znovu otvorit prehliadac?

Nestaci. Ale aj keby stacilo, tak je to dost odveci.

To by som chcel vidiet taku webovu aplikaciu, co si prezije restart prehliadaca a restart pocitaca nie ;-)

vilverin píše:
alef0 píše:Vystupna zostava pre studijny program je vizualne taka ista, ako v starom AISe - je to zgrupene podla povinnosti a zotriedene podla rocnika - alebo vidim nieco ine?

No neviem, ja si dam zobrazit svoj studijny plan a podla rocnika to zotriedene nie je. Ako tak na to pozeram, tak to mam zotriedene podla katedry, naprv ide UMV a potom UINF. Pozrela som studijny plan pre cistych Informatikov, oni to maju zotriedene podla rocnika, lebo vsetko maju z UINF.
Ale je to dost neprehladne, ked to nejde podla rocnika.

Jo, to je pravda, ja som pozeral jednoodborovych. V medziodborovom je to tak, ako vravis, teda chaos.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

vilverin

Príspevky: 22

Registrovaný: Str Nov 15, 2006 9:09 pm

Poslať Uto Jan 08, 2008 10:00 pm

alef0 píše:To by som chcel vidiet taku webovu aplikaciu, co si prezije restart prehliadaca a restart pocitaca nie ;-)

Aha, no urobila som pokus. Takze uz viem v com bola chyba, teda ze som sice zatvorila a otvorila znovu prehliadac, ale mala som otvoreny este jeden (nejaku inu stranku). Takze ked zavriem uplne vsetky okna prehliadaca a otvorim nanovo, tak uz to ide... No krasa.
<<

Xmen

Príspevky: 36

Registrovaný: Str Nov 14, 2007 9:42 am

Poslať Pia Jan 11, 2008 5:00 pm

Potreba silnych strojov

Kolega si kupil na novy rok novy notebook acer dvojjadrovy, jedno jadro ma 1,5GHz 1GByte Ram atakadalej..., ide mu Ais2 ale, nezobrazuje mu napriklad rozvrh a tie konecne, vysledne stranky.
Ja si myslim, ze nevadi, ze novy AIS2 je zlozity, ale mi vadi to ze nejde na slabsich pocitacoch.
Profesorovi nejde na 700 Mhz pocitaci a tak chodi na druhy 3GHzovi, kde uz chvalabohu ide vsetko.
Dalej som spozoroval, ze AIS2 ide podstatne lepsie pod Mozillou Firefox ako pod Internet Explorer.
Co vy na to??? Da sa rozbehat AIS2 aj na 700 Mhz pocitaci???

Späť na Všeobecné podnety a pripomienky

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.