Projety na PAZ1C

<<

Kapko

Príspevky: 40

Registrovaný: Pia Jún 05, 2009 4:50 pm

Poslať Str Dec 15, 2010 6:16 pm

Projety na PAZ1C

Chcem sa spytat ze tie projekty na PAZ1C musia mat naimplementovane nejake GUI?
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Str Dec 15, 2010 8:48 pm

GUI je podmienka.

Databaza je podmienka. (Jedina vynimka by bola, keby projekt riesil nejake komplexne algoritmy.)
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Str Jan 19, 2011 10:21 pm

kedy je smrtelna ciara? teda.. do kedy mame tie projekty NAJNESKOR odovzdat?
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Štv Jan 20, 2011 12:22 am

Do siedmeho druhy.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

Uzivatel123

Príspevky: 6

Registrovaný: Uto Nov 30, 2010 7:51 pm

Poslať Pon Jan 31, 2011 7:18 pm

Zdravim, neviem ci to mam pisat tu ale tyka sa to tiez projektu na Paz1c a tento predmet nema vlastnu miestnost... Nevedel by mi niekto pomoct s rozhybanim tej databazy? Dnes rano som konecne zacal s projektom, stiahl som si hsql a dbvisualizer podla tohto navodu :
http://scis.athabascau.ca/html/courses/ ... l/hsql.htm
a potom som chcel nejak 'povedat netbeansu o hsql', postupoval som podla tohto navodu :
http://written-insanity.blogspot.com/20 ... beans.html
az som dospel k situacii kedy trebalo pre Services/Databases/Drivers/Hsqldb dat Connect Using... a tam som podla navodu prepisal posledny riadok tak aby obsahoval aj absolutnu adresu databazy (jednu som si vytvoril a ulozil cez dbvisualizer), nuz a vyskocil mi error ze hladany subor neexistuje. Zabil som par hodin na googli hladanim alternativnych navodov ale nasiel som viacmenej to iste.
Nepametam si ako sa to robilo na cvikach, tak nevedel by mi niekto pomoct?
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Pon Jan 31, 2011 8:58 pm

Na cvikach sme databazu pustali v BATke mimo cvika, skus pozriet http://ics.upjs.sk/~novotnyr/wiki/Java.HsqlDb

  Kód:
java -cp lib/hsqldb.jar org.hsqldb.server.Server --database.0 triednaKniha --dbname.0 tk

* triednaKniha je nazov sady suborov (bez pripon), do ktorej sa budu ukladat data
* tk je nazov aliasu (oznacenia, pod ktorym sa bude k databaze pristupova)

Nepochopil som, co znamena Connect Using.

V NetBeanse staci pridat novu databazu, najst JAR k hsqldb.jar. Driver Name je HSQLDB (Server), Login je SA, heslo prazdne

URL adresa je potom jdbc:hsqldb:hsql://localhost/tk

tk v adrese je presne ten isty tk, ktory bol specifikovany ako alias pri spustani databazy.

Ide o to, ze HSQLDB mozno spustat vo viacerych rezimoch, a tento je pre nase testovacie ucely najlepsi.

V tom tvojom tutoriale sa odkazuju na subor absolutnou cestou k suboru, co je dost nestastne, jednak kvoli portabilite a jednak kvoli tomu, ze databaza sa pusti v tzv. in-process mode, co znamena, ze k nej moze pristupovat len jedina aplikacia (na druhej strane, vykon ide nahor, pretoze data nejdu v sietovom formate).
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

Uzivatel123

Príspevky: 6

Registrovaný: Uto Nov 30, 2010 7:51 pm

Poslať Uto Feb 01, 2011 1:18 pm

Pametam si ze na cviku sme to robili cez BATko len som nevedel detaily, a ked som to skusil podla tohto navodu spadlo mi to rovnako ako na cviku...
takze co som spravil :
-vytvoril som novy adresar s nazvom 'databaza' do adresara projektu
-skopiroval som adresar lib z hsql do adresara projektu
-vytvoril som si tam .bat subor obsahujuci :

java -cp lib/hsqldb.jar org.hsqldb.server.Server --database.0 databaza --dbname.0 datb

a spustil ho. Vysledkom bolo okno/konzola prikazoveho riadku otvorena asi sekundu, v ktorej sa rychlo vypisal nejaky text a zavrelo sa. Zachytil som ten text screenshotom (zrejme nie velmi informaticka metoda :D), opisuje sa tam vynimka :
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/hsqldb/server/Server

Hladal som na sieti o com je ta vynimka ale tomu co som nasiel som velmi nepochopil... spravil som pri konfiguracii databazy nieco zle?
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Uto Feb 01, 2011 2:35 pm

BAT subor musi byt v adresari projektu (nad adresarom lib)

  Kód:
src
lib
|-hsqldb.jar
spustidb.bat


Odporucam spustat spustidb.bat z prikazoveho riadku (cmd.exe), lebo tam bude vidiet, co vypise vysledok.

Vynimka NoClassDefFoundError znamena, ze nesedi CLASSPATH, nemas nahodou BAT subor v adresari lib, co je chyba?
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

Uzivatel123

Príspevky: 6

Registrovaný: Uto Nov 30, 2010 7:51 pm

Poslať Uto Feb 01, 2011 2:51 pm

nie mam to presne takto :
build
databaza (adresar vytvoreny mnou zatial prazdny)
lib
|-hsqldb.jar
nbprojekt
src
spustidb.bat

na urovni lib, nad urovnou hsqldb.jar
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Uto Feb 01, 2011 5:50 pm

Posli mi na mail zabaleny projekt, ja nevidim dovod, preco by to takto nemalo fungovat.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Uto Feb 01, 2011 6:33 pm

Kedze JAR s databazou sa v tvojom projekte vola hsqldb-2.0.0.jar, bat ma vyzerat takto:

  Kód:
java -cp lib/hsqldb-2.0.0.jar org.hsqldb.server.Server --database.0 databaza --dbname.0 datb
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Štv Feb 03, 2011 11:48 pm

Dobry,
potrebujem poradit..ako zmenim new Date() ktory vyzera asi takto:Thu Feb 03 21:41:39 CET 2011
na: 2011-02-02 20:23:34.474 ktore by vzniklo po pridani datumu do sql?

(chcem porovnavat datumy v dopyte)

Za brutalne rychlu odpoved vopred dakujem:)
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

johny

Príspevky: 132

Registrovaný: Pia Feb 22, 2008 6:37 pm

Bydlisko: Košice

Poslať Pia Feb 04, 2011 12:58 am

PainMaster píše:Dobry,
potrebujem poradit..ako zmenim new Date() ktory vyzera asi takto:Thu Feb 03 21:41:39 CET 2011
na: 2011-02-02 20:23:34.474 ktore by vzniklo po pridani datumu do sql?

(chcem porovnavat datumy v dopyte)

Za brutalne rychlu odpoved vopred dakujem:)


  Kód:
new SimpleDateFormat("yyyy-MM-dd HH:mm:ss.SSS").format(new Date())
E-mail/Jabber: jan[zavináč]jergus.eu
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Pia Feb 04, 2011 1:05 am

njn.. dik:)
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!

Späť na Pripomienky k predmetom

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.