Povinne voliteľné predmety

<<

johny

Príspevky: 132

Registrovaný: Pia Feb 22, 2008 6:37 pm

Bydlisko: Košice

Poslať Štv Máj 22, 2008 3:37 pm

Povinne voliteľné predmety

Najprv taká otázka technického rázu - koľko z povinne voliteľných predmetov si vlastne máme zvoliť? Je to určené po semestroch, ročníkoch, či za celé štúdium? Môžem si zvoliť napríklad 5 voliteľných predmetov v jednom semestri a 0 v druhom?

A teraz hlavná otázka - ktoré voliteľné predmety odporúčate do druhého ročníka? Na výber sú
  • Úvod do neurónových sietí
  • Logické programovanie
  • Úvod do počítačovej grafiky
  • Tvorba webových databázových aplikácií
  • Úvod do kryptológie
  • Komunikácia, kooperácia (čo je toto? V dokumentoch v AISe sa to vôbec nevyskytuje)
  • Lineárna a celočíselná optimalizácia

Osobne ma najviac zaujali grafika, kryptológia a webové databázové aplikácie. Aké máte s nimi skúsenosti? Ak ste ich mali, priniesli vám veľa? Sú na nich dobrí vyučujúci?
E-mail/Jabber: jan[zavináč]jergus.eu
<<

bwpow

Príspevky: 634

Registrovaný: Str Nov 22, 2006 11:19 am

Bydlisko: Košice

Poslať Štv Máj 22, 2008 4:15 pm

Zvolit si ich mozes ako chces, jedine na co treba dbat, je dodrzanie prerekvizit a suma kreditov za blok B za cele bakalarske studium.

A odporucam tieto: Úvod do počítačovej grafiky, Úvod do kryptológie, Lineárna a celočíselná optimalizácia.
Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Štv Máj 22, 2008 10:50 pm

Hej, presne, zvolit si ich mozno ako len chces, dolezite je dodrzat minimum kreditov za blok.

Takze mozes aj v jednom semestri nic a v dalsom vsetky cvicene v prislusnom semestri. Pozor treba dat na semestre, niektory predmet sa realizuje len v zimnom a iny zase len v letnom semestri ... a vo vseobecnosti nie je mudre mat v tretiaku v lete toho vela (bakalarky atd).

Je dobre sa pozriet lavym okom aj na statnicove stromy pre bakalarov a plusminus zistit, co ti asi bude treba - existuju ludia, ktori si povedia, ze napr. linearna optimalizacia je im nanic (lebo nemaju radi matiku ;-)), ini zase nechcu stracat cas na Tvorbe webovych aplikacii (lebo su zamerani skor teoreticky).

Moje preferencie, keby som bol student, by boli asi niekde okolo grafiky, tvorby webovych db aplikacii, kryptologie, mozno neuronky. Co je komunikacia a kooperacia netusim (je to nejaky humanitny predmet), LaCO nie je moja salka kavy, Logicke programovanie je, pokial viem Prolog.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

guest126

Príspevky: 272

Registrovaný: Štv Jan 10, 2008 1:18 pm

Bydlisko: beyond the rim

Poslať Pia Máj 23, 2008 12:11 am

Hm, rozumne by bolo mat zapisane 2 uvody. Neuronky, ako tu uz bolo spominane, je biflovacka. Take, easy. Nemal by byt problem tu skusku urobit. Kryptologia, myslim, bude o dost ina ako toho roku. Asi bude aj v slovencine.

Dopasuj si podla kreditov a zaujmu.

Dolezita vec, ktoru som nevedela. Statnice (o ich nepochopenom vyzname uz tu bolo zmienene) mame 2. Jedna maticka (Analyza 2, TVY, automaty b, symbolicka logika) a informaticke (PAZ1c, siete, OSY, DBS letne ak som spravne vysla z toho AIS). Jedna stanica moze byt odpustena na zaklade dobrych znamok, teda A. (asi moze byt jedno B). Co moze prist vhod. Otazne je, ci to vyhovuje aj vtedy, ak budes mat z analyzy 2 A a z analyzy 1 E....

Mam aj taku otazku, ohladom predmetov, ktore su v informacnom liste. Napriklad, ak by som si chcela zapisat Teoriu mnozin, tak ratali by sa mi tie kredity do tych 180? Zapocitavali by sa aj kredity z inej fakulty?
<<

bwpow

Príspevky: 634

Registrovaný: Str Nov 22, 2006 11:19 am

Bydlisko: Košice

Poslať Pia Máj 23, 2008 12:13 am

Kredity sa rataju vzdy, ale mam obavy, ze len do bloku C.
Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
<<

gursky

Site Admin

Príspevky: 353

Registrovaný: Pon Nov 13, 2006 3:32 pm

Poslať Pia Máj 23, 2008 7:04 am

bwpow píše:Kredity sa rataju vzdy, ale mam obavy, ze len do bloku C.


Ano, vsetko co nie je v studijnom programe odboru ktory studujes v blokoch A alebo B tak ide do C. Ja som mal napriklad zapisanu astronomicku geografiu co maju geografi v bloku A a mne to slo do C.
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Pia Máj 23, 2008 7:13 am

Kredity za akykolvek iny predmet sa prirodzene rataju a to naozaj do bloku C. Ak si zapises Vseobecnu anatomiu na Lekarskej fakulte, tak kredity ziskas, akurat sa ti to nerata ani do povinnych, ani do povinne volitelnych.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

BeBe

Príspevky: 30

Registrovaný: Pia Feb 23, 2007 11:01 pm

Poslať Pia Máj 23, 2008 9:52 am

komunikacia a kooperacia

Komunikacia a kooperacia je predmet kde si sadnete a rozpravate sa...doslova. Neucite sa ziadnu teoriu nic. Dostanete nejaky papier kde je nieco napisane (pomerne maly text na 5 min.) a potom sa o tom v skupinkach rozpravate a podobne veci. Asi najtazsie na tom je ze mate si pripravit kratku prezentaciu na asi 5-10 min. (ja som mal o 5 zmysloch).

V skratke: ked vam treba ten 1 ci 2 kredity tak je to dobra vec :-).
<<

johny

Príspevky: 132

Registrovaný: Pia Feb 22, 2008 6:37 pm

Bydlisko: Košice

Poslať Pia Máj 23, 2008 10:58 am

Teda, keď si nezapíšem za celé štúdium žiaden výberový predmet, potrebujem 37 kreditov za voliteľné predmety, čiže rádovo 8 predmetov, rozumiem tomu správne? Prečo sa ale pri výberových predmetoch píše "Min. 12 Kreditov" - nie sú tieto úplne nepovinné/ako sa potom líšia od voliteľných?
E-mail/Jabber: jan[zavináč]jergus.eu
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Pia Máj 23, 2008 1:00 pm

Skusim este raz:
* existuju povinne predmety (A-ckove). Tie student musi absolvovat. Ak ich neabsolvuje, tak ma problem. Ak ich neabsolvuje ani po druhom zapise, leti.
* existuju povinne volitelne predmety (B-ckove). Tie su organizovane v blokoch. Student musi z kazdeho bloku ziskat predpisany pocet kreditov. Ak neabsolvuje dany predmet, moze si vybrat z bloku iny.
* existuju vyberove predmety (C-ckove). Tie sluzia na doplnenie poctu kreditov, pretoze vo vacsine pripadov nebude mat student dostatok kreditov z Ackovych a Bckovych na to, aby mal 180kreditov na Bc. alebo dalsich 120 na Mgr. Ak neabsolvujes dany predmet, nedeje sa ziadna velka tragedia, mozes si zapisat iny Cckovy alebo si nezapisat nic. To obmedzenie 12 kreditov je imho na prvy pohlad odstrasujuce, ale ty ho vlastne splnis automaticky, pokial viem.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

lochness42

Príspevky: 40

Registrovaný: Uto Feb 26, 2008 8:46 pm

Poslať Str Máj 28, 2008 7:37 pm

Niekto sa musel velmi posnazit aby sa mu podaril taky hlod
http://lochness.d42.sk/screenshot_ais.jpg
<<

guest126

Príspevky: 272

Registrovaný: Štv Jan 10, 2008 1:18 pm

Bydlisko: beyond the rim

Poslať Str Jún 04, 2008 1:02 pm

Na toto ma niekto odpoved?

Dolezita vec, ktoru som nevedela. Statnice (o ich nepochopenom vyzname uz tu bolo zmienene) mame 2. Jedna maticka (Analyza 2, TVY, automaty b, symbolicka logika) a informaticke (PAZ1c, siete, OSY, DBS letne ak som spravne vysla z toho AIS). Jedna stanica moze byt odpustena na zaklade dobrych znamok, teda A. (asi moze byt jedno B). Co moze prist vhod. Otazne je, ci to vyhovuje aj vtedy, ak budes mat z analyzy 2 A a z analyzy 1 E.... ???
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Str Jún 04, 2008 3:58 pm

Kedysi sa brali do uvahy prerekvizity na statnice. Cize zobral sa statnicovy strom, pre kazdy predmet sa pozrelo, ci je tam Acko, prinajhorsom jedno B. Ak to bolo splnene, statnica bola uznana.

Kedysi bolo napr. tusim AFJ, DBS, MA1c. Cize pozreli sa tieto tri predmety a ak tam bolo A, najviac jedno B, bolo to OK.

Prerekvizity k tymto predmetom sa nebrali do uvahy. Cize ak mal niekto z MA1a E, z MA1b D, ale z MA1c Acko, statnica mu je odpustena.
Lorem ipsum dolor sit amet.
<<

guest126

Príspevky: 272

Registrovaný: Štv Jan 10, 2008 1:18 pm

Bydlisko: beyond the rim

Poslať Str Jún 04, 2008 8:06 pm

nepochopila som.

Nie kedysi ale teraz, mozem mat odpustenu statnicu ak mam z analyzy 1 E a z 2 A?
<<

alef0

Site Admin

Príspevky: 621

Registrovaný: Štv Nov 16, 2006 8:57 am

Poslať Štv Jún 05, 2008 8:26 am

Ake su prerekvizity na statnice?
Lorem ipsum dolor sit amet.
Ďalší

Späť na Pripomienky k predmetom

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.