Zistenie IP v Jave

<<

Safo

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Apr 07, 2010 5:14 pm

Poslať Str Apr 07, 2010 5:18 pm

Zistenie IP v Jave

Zdravim,

vedel by mi niekto poradit ako zistim svoju IP v Jave? Na internete som nasiel nieco taketo:
  Kód:
java.net.InetAddress i = java.net.InetAddress.getLocalHost();
   System.out.println(i);                  // name and IP address
   System.out.println(i.getHostName());    // name
   System.out.println(i.getHostAddress()); // IP address only

Ale tento kod iba zisti IP adresu na routry, nie taku aku vidi napriklad FTP server. Diky za odpovede. :)
<<

gursky

Site Admin

Príspevky: 353

Registrovaný: Pon Nov 13, 2006 3:32 pm

Poslať Str Apr 07, 2010 8:15 pm

IP vies zistit napriklad cez socket:
Vzdialenu teda adresu na ktoru si napojeny zistis cez
http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/net/Socket.html#getInetAddress%28%29
Loklanu zasa cez
http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/net/Socket.html#getLocalAddress%28%29
"Microsoft is not the answer. Microsoft is the question. NO is the answer." - Erik Naggum
<<

Safo

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Apr 07, 2010 5:14 pm

Poslať Str Apr 07, 2010 8:36 pm

Skusal som aj to ale tiez to vypise iba lokalnu adresu na akej ma vidi router (192.168.1.13), nie adresu na akej ma vidi server cez internet. Napadlo ma spravit to tak, ze si niekde ulozim PHP subor, ktory vracia moju IP a od neho potom bude tu IP zistovat. Sice trosku zlozitejsi sposob ale fungovat to bude.
<<

gursky

Site Admin

Príspevky: 353

Registrovaný: Pon Nov 13, 2006 3:32 pm

Poslať Str Apr 07, 2010 8:42 pm

Aha ty chces zistit verejnu (WAN) IP adresu tvojho NAT routra? Nuz ale to potom budes potrebovat aj rozsirit prekladovu tabulku v tvojom NAT routri aby sa dostali zvonku k tvojmu servru. Tvrdy oriesok si si zvolil.

Mozno Tvoj router podporuje IGD, cez ktory by to slo. Skus kniznicu http://java.net/project/upnp-igd-java alebo mozno http://www.sbbi.net/site/upnp/index.html. Ani jednu som v zivote neskusal.
"Microsoft is not the answer. Microsoft is the question. NO is the answer." - Erik Naggum
<<

gursky

Site Admin

Príspevky: 353

Registrovaný: Pon Nov 13, 2006 3:32 pm

Poslať Str Apr 07, 2010 8:50 pm

Ak to chces iba pre ucely vyriesenia zdania prveho projektu, tak do toho sa nepustaj, radsej si rozbehaj ftp server na lokalnej sieti alebo rovno na tom istom pocitaci.
"Microsoft is not the answer. Microsoft is the question. NO is the answer." - Erik Naggum
<<

Safo

Príspevky: 9

Registrovaný: Str Apr 07, 2010 5:14 pm

Poslať Str Apr 07, 2010 8:51 pm

No ja som si to nezvolil tak celkom sam :D. Treba mi to pri tvorbe prveho projektu, konkretne ked chcem s FTP serverom komunikovat cez aktivny mod, musim mu poslat prikaz PORT x,x,x,x,y,y kde x je vlastne moja IP adresa na ktoru sa ma pripojit. NAT som uz na routry nastavil cize aktivny mod uz funguje v pohode ale mam tam nastavenu IP napevno ako retazec co nieje prave najvhodnejsie riesenie.

EDIT: ok, necham to asi ako retazec. alebo skusim to PHP :). diky za pomoc.
<<

bwpow

Príspevky: 634

Registrovaný: Str Nov 22, 2006 11:19 am

Bydlisko: Košice

Poslať Štv Apr 08, 2010 7:08 am

Safo píše:ok, necham to asi ako retazec. alebo skusim to PHP :). diky za pomoc.

Odporucam to nechat len ako textbox, ktory moze byt vopred vyplneny napriklad lokalnou ip adresou.
Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity

Späť na PSE1 - Počítačové siete

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.