7. sada domácich zadaní

Moderátor: FeroG

<<

Cabernet

Príspevky: 31

Registrovaný: Uto Okt 08, 2013 5:44 pm

Poslať Str Nov 20, 2013 6:11 pm

7. sada domácich zadaní

Pri 7 sade je subor(trieda) PocetnostSlova.java nepovinny avsak moodle ho pri submitovani aj tak vyzaduje... Sice staci odovzdat prazdnu triedu ale aj tak :wink:
Stay hungry. Stay foolish.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Str Nov 20, 2013 6:53 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

Cabernet píše:Pri 7 sade je subor(trieda) PocetnostSlova.java nepovinny avsak moodle ho pri submitovani aj tak vyzaduje... Sice staci odovzdat prazdnu triedu ale aj tak

Zial, toto je obmedzenie Moodle. Nie je mozne nastavit nepovinny subor s definovanym menom. Ak totiz subor nastavim ako nepovinny, riesitel si ho moze nazvat ako chce. Ale ako ho nazve inak ako PocetnostSlova.java, neprejde komplikacia na evaluatore. Iste, da sa to doprogramovat/preprogramovat. Ale myslim, ze cas investovany do vyriesenia tohto problemu, by bol vo vyraznom nepomere so zlepsenim konfortu odosielania rieseni.
<<

alojz

Príspevky: 1

Registrovaný: Sob Nov 16, 2013 10:46 am

Poslať Sob Nov 23, 2013 11:47 am

Re: 7. sada domácich zadaní

Ahojte, evaluator mi vypisuje "nespravne identifikuje pocet vyskytov slova" v metode poceVyskytovSlova a slovaVTabulke a este ze mam nekorektny obsah v metode toString...

Nechapem ze kde moze byt chyba... Nema niketo nahodou podobny problem?
<<

Cabernet

Príspevky: 31

Registrovaný: Uto Okt 08, 2013 5:44 pm

Poslať Sob Nov 23, 2013 12:45 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

alojz píše:Ahojte, evaluator mi vypisuje "nespravne identifikuje pocet vyskytov slova" v metode poceVyskytovSlova a slovaVTabulke a este ze mam nekorektny obsah v metode toString...

Nechapem ze kde moze byt chyba... Nema niketo nahodou podobny problem?


Nwm mne to zbehlo hneď na prvý krát... Skontroluj si ako ti to vypisuje v spustaci, tam hneď nájdeš chybu...

btw chválim spracovanie zadania, všetky úlohy pekne pripravené a vysvetlené, do toho ešte aj spustac... :)
Stay hungry. Stay foolish.
<<

Vlado FKLm

Príspevky: 15

Registrovaný: Ned Okt 06, 2013 4:19 pm

Poslať Sob Nov 23, 2013 6:39 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

Dobry vecer,
chcel by som sa poradit ohladom ulohy Frekvencna tabulka, konkretne ide o metodu "pridajVyskyt". V tejto ulohe som sa rozhodol pracovat s pomocnou triedou "PocetnostSlova". Problem je v tom, ze ked sa pokusam vytvorit nove pole obsahujuce prvky triedy PocetnostSlova, vyhodi mi Eclipse (pri debugovani) vynimku ClassNotLoadedException (v celom zneni: org.eclipse.debug.core.DebugException: com.sun.jdi.ClassNotLoadedException: Type has not been loaded occurred while retrieving component type of array.). Hladam uz poriadne dlho chybu :cry: Ocakaval by som, ze bude v konstruktore triedy PocetnostSlova, ale ta sa mi zda v poriadky.
Neviete mi prosim Vas poradit, kde by som mal hladat chybu?
Dakujem velmi pekne.
<<

MarianOpiela

Príspevky: 9

Registrovaný: Pon Sep 30, 2013 10:08 pm

Poslať Sob Nov 23, 2013 8:19 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

Vlado FKLm píše:Dobry vecer,
chcel by som sa poradit ohladom ulohy Frekvencna tabulka, konkretne ide o metodu "pridajVyskyt". V tejto ulohe som sa rozhodol pracovat s pomocnou triedou "PocetnostSlova". Problem je v tom, ze ked sa pokusam vytvorit nove pole obsahujuce prvky triedy PocetnostSlova, vyhodi mi Eclipse (pri debugovani) vynimku ClassNotLoadedException (v celom zneni: org.eclipse.debug.core.DebugException: com.sun.jdi.ClassNotLoadedException: Type has not been loaded occurred while retrieving component type of array.). Hladam uz poriadne dlho chybu :cry: Ocakaval by som, ze bude v konstruktore triedy PocetnostSlova, ale ta sa mi zda v poriadky.
Neviete mi prosim Vas poradit, kde by som mal hladat chybu?
Dakujem velmi pekne.


Neviem, či to bude práve to, ale mne to hádzalo podobnú chybu, až kým som nevytvoril Objekt triedy PocetnostSlova. Teda keď chceš do Frekvenčnej tabuľky pridať nové slovo, tak musíš vytvoriť objekt triedy PocetnostSlova, ktorému potom nastavíš String slovo a počet výskytov slova 1.

alojz píše:... a este ze mam nekorektny obsah v metode toString...

Nechapem ze kde moze byt chyba... Nema niketo nahodou podobny problem?


V metóde toString si daj pozor na vypisovanie prázdnych polí, teda polí, ktoré majú 0 prvkov.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Sob Nov 23, 2013 10:54 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

alojz píše:Ahojte, evaluator mi vypisuje "nespravne identifikuje pocet vyskytov slova" v metode poceVyskytovSlova a slovaVTabulke a este ze mam nekorektny obsah v metode toString...
Nechapem ze kde moze byt chyba... Nema niketo nahodou podobny problem?


Tazko povedat nieco konkretne. Jednoducho sa metody triedy nespravaju podla zadania (zle ratas pocet vyskytov slov)

Vlado FKLm píše:chcel by som sa poradit ohladom ulohy Frekvencna tabulka, konkretne ide o metodu "pridajVyskyt". V tejto ulohe som sa rozhodol pracovat s pomocnou triedou "PocetnostSlova". Problem je v tom, ze ked sa pokusam vytvorit nove pole obsahujuce prvky triedy PocetnostSlova, vyhodi mi Eclipse (pri debugovani) vynimku ClassNotLoadedException (v celom zneni: org.eclipse.debug.core.DebugException: com.sun.jdi.ClassNotLoadedException: Type has not been loaded occurred while retrieving component type of array.).
).

Vyzera to na nejaky problem (bug?) v Eclipse:
http://stackoverflow.com/questions/1367 ... -debugging
http://www.coderanch.com/t/433238/Testi ... e-debugger
<<

Ivana

Príspevky: 12

Registrovaný: Pia Okt 18, 2013 8:01 pm

Poslať Pon Nov 25, 2013 9:48 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

Dobrý večer!
Pri metóde Vyprázdni zoznam alebo obsah frekv. tabuľky mám nastaviť defaultné hodnoty alebo prázdne pole?
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Pon Nov 25, 2013 9:53 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

Ivana píše:Pri metóde Vyprázdni zoznam alebo obsah frekv. tabuľky mám nastaviť defaultné hodnoty alebo prázdne pole?

Neviem ako to spravis, ale vysledok ma byt ten, ze frekvencna tabulka bude prazdna, t.j. bude v stave ako ihned po vytvoreni pred prvym pridanim vyskytu nejakeho slova.
<<

ericek

Príspevky: 3

Registrovaný: Str Sep 25, 2013 3:17 pm

Poslať Sob Nov 30, 2013 4:34 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

Ako má fungovať metóda int remove(int index) v triede ZoznamCisel?

Teda, odstránením prvku sa rozumie aj prepis toho zoznamu do nového zoznamu bez odstráneného prvku alebo len odstánenie jeho hodnoty?

Moodle vypisuje chybu, že metóda nefunguje korektne. V druhom prípade tam hodí len X.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Sob Nov 30, 2013 4:49 pm

Re: 7. sada domácich zadaní

ericek píše:Teda, odstránením prvku sa rozumie aj prepis toho zoznamu do nového zoznamu bez odstráneného prvku alebo len odstánenie jeho hodnoty?

Musim sa priznat, ze tymto alternativam nie celkom rozumiem. Prepis zoznamu do noveho zoznamu? Ved zadanie nehovori, ze sa ma vytvorit nejaky novy objekt triedy ZoznamCisel. A ak by sa aj vytvoril, metoda ho nema ako vratit (kedze vracia hodnotu typu int). Cize vytvorenie takeho noveho objektu by bolo uplne zbytocne.

ericek píše:Ako má fungovať metóda int remove(int index) v triede ZoznamCisel?

Mam zoznam s hodnotami [5, 1, 3, 8, 2, 1, 10]. Zavolam nad nim metodu remove(4). Metoda mi vrati hodnotu 2 (tato hodnota je na indexe 4 v zozname). Po skonceni tejto metody sa zoznam (ten, nad ktorym som volal metodu remove) tvari tak, ze uchovava zoznam hodnot [5, 1, 3, 8, 1, 10].

Späť na PAZ1a

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.