4. sada domacich zadani

Moderátor: FeroG

<<

MenkynaM

Príspevky: 5

Registrovaný: Str Sep 04, 2013 8:41 am

Poslať Pia Okt 11, 2013 11:18 pm

4. sada domacich zadani

Dobry vecer, ja len taku drobnost, ze ak spravne chapem zadaniu a mam ho spravne napisane tak druhy ukazkovy i/o by mal byt nasledovne:
    pismenoLenRaz("pismenoLenRaz") = "pismenoLRaz"
, kde je vynechane 'e' v slove "Len"
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Pia Okt 11, 2013 11:34 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Dakujem za upozornenie. Uz som to v zadani opravil.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Sob Okt 12, 2013 12:07 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Korektny vystup pri ulohe o spojovacej doske by mal vyzerat nejako takto:
Obrázok

Spravne spojovacie body a spojnice su na doske nakreslene hrubsou ciarou pouzitim svetlejsich farieb. Na doske sa musi nachadza aj jeden modry bod.
<<

petra

Príspevky: 13

Registrovaný: Pon Sep 30, 2013 8:45 pm

Poslať Sob Okt 12, 2013 3:56 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Dobrý deň,
mohli by ste mi prosím povedať ako sa používa tá metóda IndexOf ? Hľadala som to na googli ale neviem z toho vyjsť.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Sob Okt 12, 2013 4:05 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Kde najst popis:
http://docs.oracle.com/javase/7/docs/ap ... ndexOf(int)

Metoda najde index prveho vyskytu znaku alebo podretazca v retazci. Alebo -1, ak sa taky vyskyt neda najst.

  Kód:
String s = "Java";
System.out.println(s.indexOf('v')) .... 2
System.out.println(s.indexOf('a')) .... 1
System.out.println(s.indexOf('J')) .... 0
System.out.println(s.indexOf('x')) .... -1
<<

PainMaster

Príspevky: 689

Registrovaný: Uto Okt 06, 2009 12:50 pm

Bydlisko: 3.Kanal,4.Chodba

Poslať Sob Okt 12, 2013 4:21 pm

Re: 4. sada domacich zadani

:D
We weren't born to follow
You gotta stand up for what you believe!

Ps: Za gramatiku ma neopravovat! Dakujem!
<<

Majka K.

Príspevky: 1

Registrovaný: Sob Okt 12, 2013 6:52 pm

Poslať Sob Okt 12, 2013 6:55 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Chcem sa opytat, pri metode vykonaj prikaz, ma korytnacka vykonat prikazy aj vtedy, ked su pomedzi prikazy povkladane aj nejake ine znaky (napr. "korytnacka vpravo 90 potom dopredu 100")?
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Sob Okt 12, 2013 7:04 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Majka K. píše:Chcem sa opytat, pri metode vykonaj prikaz, ma korytnacka vykonat prikazy aj vtedy, ked su pomedzi prikazy povkladane aj nejake ine znaky (napr. "korytnacka vpravo 90 potom dopredu 100")?

Taketo situacie netreba riesit (i ked v tejto forme by to bola velmi zaujimava uloha). Kazdy retazec obsahuje len jeden prikaz zadaneho tvaru. Jedina vec, v ktorej nemate istotu, su medzery medzi prikazom a parametrom (a tiez pred a po prikaze).
<<

petra

Príspevky: 13

Registrovaný: Pon Sep 30, 2013 8:45 pm

Poslať Sob Okt 12, 2013 9:57 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Ak si vytvorím StringBuilder, potom napíšem metódu toString: sb.toString(); Prečo mi stále hovorí, že je to StringBuilder a nechce so mnou o tom ani diskutovať? Viem nejak inak zmeniť StringBuilder na String?

PS: Z tejto domácej mi asi preskočí.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Sob Okt 12, 2013 10:14 pm

Re: 4. sada domacich zadani

  Kód:
StringBuilder sb = new StringBuilder();
....
// sb.toString() podla aktualneho obsahu v sb vytvori nemenitelny objekt triedy String a vrati referenciu nan
String s = sb.toString();


petra píše:PS: Z tejto domácej mi asi preskočí.

Nuz tato sada da asi zabrat (Ale netreba na to pozerat pesimisticky - bude aj horsie :-). Na druhej strane ked sa na to o nejaky cas pozriete, tak sa len budete smiat, ze ste s tymito ulohami bojovali).

Jedna rada (vychadzajuc z niektorych kodov, ktore boli doposial submitnute): Prv nez zacnete programovat, skuste poriadne porozmyslat o com ta uloha vlastne je. Ak pojdete bez rozmyslenia do programovania, vysledkom bude zlozity kod plny roznych specialnych pripadov, ktore budete postupne objavovat a zaplatavat... A okrem toho odporucam pozriet sa na veci, ktore boli zdoraznene na prednaske (no na cviceniach neboli ulohy, ktore by to "opakovali").
<<

MenkynaM

Príspevky: 5

Registrovaný: Str Sep 04, 2013 8:41 am

Poslať Sob Okt 12, 2013 10:52 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Mal by som otazku na jednoznacnost poslednej ulohy s kreslenim..
Obrázok

Toto je pane vytvoreny s mojim programom (dokaz dve kriziky v pravom dolnom rohu), ktory kopiruje Vami spraveny screenshot. Vo Vasom zadani je "Systém kreslenia spojovacích čiar dedukujte zo screenshotu.", ale predsa uloha by mala byt jednoznacna ak sa nemylim. Vy v evaluatore nejakym sposobom kreslite ciary, ale ten NIE JE jediny, ako vidno na obrazku kedze mi to evaluator neberie. Mam hadat vsetky moznosti ako tie ciary kreslit?
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Sob Okt 12, 2013 11:36 pm

Re: 4. sada domacich zadani

MenkynaM píše:ale predsa uloha by mala byt jednoznacna ak sa nemylim

Ano mala. Za tym kreslenim ciar su iste pravidla (podotykam, ze tato uloha uz bola uspesne submitovana). Ale mozno som prestrelil a tieto pravidla je naozaj tazke dedukovat. Ak sa to ukaze, zadanie ulohy upravim.

MenkynaM píše:Vy v evaluatore nejakym sposobom kreslite ciary, ale ten NIE JE jediny, ako vidno na obrazku kedze mi to evaluator neberie.

Dostanes rovnaky obrazok ak spojovacie body naklikas inym sposobom? Totiz (kedze to chcelo byt jednoznacne), spojnica bodov by mala rovnaka bez ohladu na to, ktory koncovy (kotviaci) bod na spojnici odkliknes ako prvy.
<<

MenkynaM

Príspevky: 5

Registrovaný: Str Sep 04, 2013 8:41 am

Poslať Ned Okt 13, 2013 1:08 am

Re: 4. sada domacich zadani

FeroG píše:Dostanes rovnaky obrazok ak spojovacie body naklikas inym sposobom? Totiz (kedze to chcelo byt jednoznacne), spojnica bodov by mala rovnaka bez ohladu na to, ktory koncovy (kotviaci) bod na spojnici odkliknes ako prvy.

Toto mi dost pomohlo, dakujem pekne rad poznamku :)
<<

Vlado FKLm

Príspevky: 15

Registrovaný: Ned Okt 06, 2013 4:19 pm

Poslať Ned Okt 13, 2013 9:15 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Dobry vecer, chcel by som sa opytat na instancne premenne:
1.) vzdy ak ku nim pristupujem musim napisat pred ich nazov "this."?
2.) co moze znamenat, ak mi nazov instancnej premennej zvyraznuje na modro, hoci je typu int?
Pytam sa preto, lebo hoci by sa moja premenna mala za istych okolnosti inkrementovat, ostava cely cas konstantna, avsak Eclipse nehlasi ziadnu chybu. Navyse pri debugovani ju nevidim, nakolko vidim len premenne deklarovane v danej metode a tak ju ani neviem kotrolovat, len sa domnievam, ze je konstantna (tak sa sprava program).
Dakujem velmi pekne :-)
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Ned Okt 13, 2013 9:32 pm

Re: 4. sada domacich zadani

Vlado FKLm píše:vzdy ak ku nim pristupujem musim napisat pred ich nazov "this."?

Tvarime sa tak, aby bolo jasne, ze to je instancna premenna. Cize odpoved je ano. (Pre fajnsmekrov: v skutocnosti to this vo vacsine pripadov pred instancnymi premennymi nemusime pisat a dokonca ani pred metodami - presne pravidla si povieme neskor).

Vlado FKLm píše:co moze znamenat, ak mi nazov instancnej premennej zvyraznuje na modro, hoci je typu int?

Instancne premenne su vzdy zobrazovane modrou, lokalne ciernou farbou - nezavisi to od typu.

Vlado FKLm píše:Pytam sa preto, lebo hoci by sa moja premenna mala za istych okolnosti inkrementovat, ostava cely cas konstantna, avsak Eclipse nehlasi ziadnu chybu. Navyse pri debugovani ju nevidim, nakolko vidim len premenne deklarovane v danej metode a tak ju ani neviem kotrolovat, len sa domnievam, ze je konstantna (tak sa sprava program).

Treba dat breakpoint na miesto, kde by sa mala inkrementovat a vsimnut si, ci sa to miesto vykona. Co sa tyka zobrazenia instancnych premennych, tak je ich mozne vidiet. Len treba rozbalit to this pri lokalnych premennych.
Ďalší

Späť na PAZ1a

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.