Textovy subor v JARe

Moderátor: FeroG

<<

kubo

Príspevky: 59

Registrovaný: Sob Okt 20, 2012 5:42 pm

Poslať Štv Jan 03, 2013 11:31 am

Textovy subor v JARe

Zdravim, chcem sa opytat ci je mozne vytvorit objekt triedy File pre subor umiestneny vo vnutri JAR suboru ? V dokumentacii som nasiel konstruktor s URI ako vstupnym parametrom, neda sa to nejak prostrednitvom toho ? Pripadne neexistuje nejaka finta v JPAZe, ktora by fungovala podobne ako v pripade AudioClipu alebo ImageShapu, kde sa da pekne povedat v ktorom balicku subor bude ? Vsade som nasiel ze sa to riesi cez streamy a podobne veci ktore sme nebrali. Neexistuje ale nejake elegantne jednoduche riesenie ?
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Štv Jan 03, 2013 12:13 pm

Re: Textovy subor v JARe

kubo píše:Pripadne neexistuje nejaka finta v JPAZe, ktora by fungovala podobne ako v pripade AudioClipu alebo ImageShapu, kde sa da pekne povedat v ktorom balicku subor bude ?

(1) Textovy subor vloz do projektu tak, ako obrazky. Napr. vytvor package data a do neho nakopiruj obrazky a subory. Ak su veci v package, budu automaticky exportovane aj do jarka.
(2) Na nacitanie pouzit JPAZUtilities.getResourceAsStream (je to staticka metoda). Priklad:
  Kód:
...
  Scanner citac = ...
  ...
  citac = new Scanner(JPAZUtilities.getResourceAsStream("/data/MojSubor.txt");


pripadne:

  Kód:
...
  Scanner citac = ...
  ...
  citac = new Scanner(JPAZUtilities.getResourceAsStream("/data/MojSubor.txt", "UTF-8");
<<

kubo

Príspevky: 59

Registrovaný: Sob Okt 20, 2012 5:42 pm

Poslať Štv Jan 03, 2013 3:18 pm

Re: Textovy subor v JARe

vdaka :-)
<<

korytnačka_Jožko

Príspevky: 52

Registrovaný: Štv Sep 23, 2010 7:35 pm

Bydlisko: Košice

Poslať Ned Jan 20, 2013 5:59 pm

Re: Textovy subor v JARe

len by ma zaujímalo že keď takýmto spôsobom pribalím do jarka textový súbor, bude aj po skompilovaní a spustení editovateľný? :) teda viem tam trebárs ukladať mená hráčov a aj ich odtiaľ vyberať? :) ja už síce používam databázy, ale aj tak ma to zaujíma lebo sa mi zdá že predtým sa to nedalo :mrgreen:
Nič netrvá naveky, len Hc Košice sú večné...
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Ned Jan 20, 2013 6:13 pm

Re: Textovy subor v JARe

korytnačka_Jožko píše:len by ma zaujímalo že keď takýmto spôsobom pribalím do jarka textový súbor, bude aj po skompilovaní a spustení editovateľný? :) teda viem tam trebárs ukladať mená hráčov a aj ich odtiaľ vyberať? :) ja už síce používam databázy, ale aj tak ma to zaujíma lebo sa mi zdá že predtým sa to nedalo :mrgreen:

Veci "pribalene do jarka" mozu byt len na citanie (nie je do nich mozne zapisovat). Typicky to mozu byt konfiguraky pre rozne levely hry alebo ine predpripravene udaje. Ak je potreba zapisovat nejake statistiky hier, tak treba normalne vytvorit subor v pracovnom adresari alebo inom vhodnom mieste.

Databazy su zaujimava volba (v pripade mensich projektov nejake file-based) - na ulozenie obycajnej statistiky typu najlepsi hraci to ale moze byt trochu prisilny nastroj (jednak vypoctovou narocnostou a tiez nutnostou pripojit nejake tie obsluzne jarka).

Späť na PAZ1a

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.