otazocky

Moderátor: FeroG

<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Pia Nov 22, 2013 11:11 am

Re: otazocky

Vies sa podelit so suborom zombie.gif?
<<

Cabernet

Príspevky: 31

Registrovaný: Uto Okt 08, 2013 5:44 pm

Poslať Pia Nov 22, 2013 11:50 am

Re: otazocky

FeroG píše:Vies sa podelit so suborom zombie.gif?



Samozrejme, ale ako som spominal nejde len o gif. Prikladam aj .jpg subor ktory tiez nesiel. Myslel som si ze vdaka velkemu rozliseniu(1200x600) ale ako png funguje normalne...

http://uloz.to/xD4NBYW4/archiv-zip
Stay hungry. Stay foolish.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Pia Nov 22, 2013 12:51 pm

Re: otazocky

Zda sa, ze pouzivas Color Profile, ktory nie je podporovany Javou. Pozri sa na nastavenia, ked robis export vo PhotoShope.
<<

Seansa

Príspevky: 4

Registrovaný: Pia Okt 25, 2013 12:44 am

Poslať Pia Dec 27, 2013 6:47 pm

Re: otazocky

Pridaval som Jpaz2 podla navodu v prednaske a takisto som svoj projekt podla navodu aj exportoval. Vsetko prebehlo v pohode.
Nejde mi vsak spustit a to aj napriek tomu, ze v Eclipse bezi v pohode. Skusal som to cez prikazovy riadok a tam mi vyhodil vynimku:

Missing attributes for JarRsrcLoader in Manifest (Rsrc-Main-Class, Rsrc-Class-Path)
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException at org.eclipse.jdt.internal.jarinjarloader.JarRsrcLoader.main(JarRsrcLoader.java:46)

Akosi s tym neviem pohnut. Viete mi poadit?
<<

Seansa

Príspevky: 4

Registrovaný: Pia Okt 25, 2013 12:44 am

Poslať Sob Dec 28, 2013 7:21 pm

Re: otazocky

Uz to mam. V "Order and Export" bolo nutne mat oznacene obe kniznice. Len nerozumiem, preco to nerobi automaticky, ked ich predsa ta aplikacia pouziva.
<<

rodakj

Príspevky: 16

Registrovaný: Sob Okt 12, 2013 11:34 pm

Poslať Pon Feb 03, 2014 11:55 am

Re: otazocky

Keď vyexportujem môj projekt do Runnable JAR File a spustím, tak mi vôbec nenačítava zo súboru.. kde môže byť problém?
A ešte by som sa chcel opýtať, ak mám vo svojom projekte menu a chcem aby sa mi po kliknutí začala hra (robím to cez jpaz), čiže to vytváram napr
new hra();
... dá sa to urobiť tak aby mi neotvorilo nové okno ale sa nejakým spôsobom zlúčilo s tým starým? Alebo to staré zatvorilo a otvorilo nové okno?
<<

Alica

Príspevky: 23

Registrovaný: Pon Sep 23, 2013 10:28 pm

Poslať Pon Feb 03, 2014 12:26 pm

Re: otazocky

rodakj píše:Keď vyexportujem môj projekt do Runnable JAR File a spustím, tak mi vôbec nenačítava zo súboru.. kde môže byť problém?
A ešte by som sa chcel opýtať, ak mám vo svojom projekte menu a chcem aby sa mi po kliknutí začala hra (robím to cez jpaz), čiže to vytváram napr
new hra();
... dá sa to urobiť tak aby mi neotvorilo nové okno ale sa nejakým spôsobom zlúčilo s tým starým? Alebo to staré zatvorilo a otvorilo nové okno?


Ak chceš to, aby sa ti to preplo v tom istom okne, tak v JPAZWindow zmeníš zobrazovaný Pane - ukážku si môžeš pozrieť v Snowflakes Catcher.
<<

rodakj

Príspevky: 16

Registrovaný: Sob Okt 12, 2013 11:34 pm

Poslať Pon Feb 03, 2014 1:18 pm

Re: otazocky

Alica píše:Ak chceš to, aby sa ti to preplo v tom istom okne, tak v JPAZWindow zmeníš zobrazovaný Pane - ukážku si môžeš pozrieť v Snowflakes Catcher.


Ďakujem pekne! :P
<<

kulexpipiens

Príspevky: 15

Registrovaný: Štv Okt 17, 2013 6:47 pm

Poslať Uto Feb 04, 2014 7:08 pm

Re: otazocky

rodakj píše:Keď vyexportujem môj projekt do Runnable JAR File a spustím, tak mi vôbec nenačítava zo súboru.. kde môže byť problém?

No mne tiež nechcel printwriter ani scanner nechceli fungovať, keď som vyexportoval projekt a potom sa snažil zapisovať alebo čítať niekde do podpriečinka v projekte. Išlo mi to iba ak som zapisoval a čítal priamo do projektového priečinka, teda som nezadával žiadnu cestu.
Inak chcel by som sa opýtať, hudba, čo sa týka .mid ide cez JPAZ a AudioClip bez problémov, ale akonáhle chcem použiť nejaké audio vo formáte .wav, tak to neide iba po exporte do JAR-ka. Neviem, či je to nejaký dôležitý problém, ale je to kus divné. Výpis, ktorý sa zobrazí:
Playing of an audio clip failed: java.lang.IllegalArgumentException: Master Gain not supported
<<

rodakj

Príspevky: 16

Registrovaný: Sob Okt 12, 2013 11:34 pm

Poslať Uto Feb 04, 2014 7:45 pm

Re: otazocky

kulexpipiens píše:Inak chcel by som sa opýtať, hudba, čo sa týka .mid ide cez JPAZ a AudioClip bez problémov, ale akonáhle chcem použiť nejaké audio vo formáte .wav, tak to neide iba po exporte do JAR-ka. Neviem, či je to nejaký dôležitý problém, ale je to kus divné. Výpis, ktorý sa zobrazí:
Playing of an audio clip failed: java.lang.IllegalArgumentException: Master Gain not supported


Mne robí to isté, dokonca mi to .jar vôbec ani nespustí kvôli tomu :|
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Uto Feb 04, 2014 8:52 pm

Re: otazocky

kulexpipiens píše:No mne tiež nechcel printwriter ani scanner nechceli fungovať, keď som vyexportoval projekt a potom sa snažil zapisovať alebo čítať niekde do podpriečinka v projekte. Išlo mi to iba ak som zapisoval a čítal priamo do projektového priečinka, teda som nezadával žiadnu cestu.

Toto sa riesilo aj na FB. Pokial ide o citanie suboru pribaleneho do jarka, odporucam pozriet: viewtopic.php?f=10&t=885 Ak treba zapisovat, je dobre zamysliet sa nad tym, co je vhodne miesto pre vytvoreny subor. Odporucam pozriet: http://stackoverflow.com/questions/3205 ... g-jar-file (je tam navod na to, ako zistit adresar, v ktorom sa nachadza beziace jarko). Ak ide o zapisovanie nejakych statistik, asi by som kvoli jednoduchosti zapisoval len do aktualneho pracovneho adresara.

kulexpipiens píše:nak chcel by som sa opýtať, hudba, čo sa týka .mid ide cez JPAZ a AudioClip bez problémov, ale akonáhle chcem použiť nejaké audio vo formáte .wav, tak to neide iba po exporte do JAR-ka. Neviem, či je to nejaký dôležitý problém, ale je to kus divné.

Aby som sa uistil: Z eclipse vsetko bezi ako ma, pokial ide o spustenie programu z jarka, veci zlyhavaju? Da sa vidiet nejaky fragment kodu? Kazdopadne odporucam pri vytvarani AudioClipov z JPAZ2 pouzivat konstruktor: AudioClip(java.lang.String packageName, java.lang.String fileName, boolean storeInMemory) a audiosubory dat do nejakeho package-u. Viac info: http://web.ics.upjs.sk/paz1a/files/jpaz/doc/index.html -> trieda AudioClip.
<<

kulexpipiens

Príspevky: 15

Registrovaný: Štv Okt 17, 2013 6:47 pm

Poslať Uto Feb 04, 2014 11:21 pm

Re: otazocky

FeroG píše:Aby som sa uistil: Z eclipse vsetko bezi ako ma, pokial ide o spustenie programu z jarka, veci zlyhavaju? Da sa vidiet nejaky fragment kodu? Kazdopadne odporucam pri vytvarani AudioClipov z JPAZ2 pouzivat konstruktor: AudioClip(java.lang.String packageName, java.lang.String fileName, boolean storeInMemory) a audiosubory dat do nejakeho package-u. Viac info: http://web.ics.upjs.sk/paz1a/files/jpaz/doc/index.html -> trieda AudioClip.

No práve naopak, v Eclipse vypisuje:
Playing of an audio clip failed: java.lang.IllegalArgumentException: Master Gain not supported

a to mi robí dokonca aj keď stiahnem zdrojáky Snowflakes Catcher a tie si sám skompilujem pri všetkých tých .wav zvukoch, ktoré tam sú.
Môj kód vyzerá takto:
backgroundMusic = new AudioClip("audio", "zvuk.aiff", true);
backgroundMusic.setVolume(1);
backgroundMusic.playInLoop();

A po kompilácii v Eclipse vypisuje hneď po spustení vyššie spomínanú výnimku a neide zvuk. Avšak všetko beží v poriadku aj zo zvukom ak vyextrahujem presne ten istý projekt ako JAR-ko a to následne spustím.
<<

Cabernet

Príspevky: 31

Registrovaný: Uto Okt 08, 2013 5:44 pm

Poslať Str Feb 05, 2014 1:17 am

Re: otazocky

Chcel by som sa opytat na co sluzi metoda triedy Turtle z JPAZu : public void setViewIndex(int viewIndex). Potrebujem nastavit "poradie" vykreslovania objektov t.j. nastavit ktory sa bude vykreslovat vzadu a ktory v predu. Z dokumentacie mi vysla tato medota ale zrejme som ju zle pochopil :(
Stay hungry. Stay foolish.
<<

MarianOpiela

Príspevky: 9

Registrovaný: Pon Sep 30, 2013 10:08 pm

Poslať Str Feb 05, 2014 1:57 pm

Re: otazocky

Cabernet píše:Chcel by som sa opytat na co sluzi metoda triedy Turtle z JPAZu : public void setViewIndex(int viewIndex). Potrebujem nastavit "poradie" vykreslovania objektov t.j. nastavit ktory sa bude vykreslovat vzadu a ktory v predu. Z dokumentacie mi vysla tato medota ale zrejme som ju zle pochopil :(


Metóda setViewIndex nastavuje, aký tvar bude mať korytnačka. Využitie si môžeš pozrieť v ukážkovom projekte SnowFlakeCatcher, kde sa setViewIndex využíva napr. pri chlapcovi, ktorý chytá vločky. Keď si všimneš obrázok boy.png, tak vidíš, že pozostáva z obrázku chlapca otočeného vľavo a vpravo. Následne potom sa využíva metóda setViewIndex na to, aby sa nastavilo, ktorá časť obrázku sa má použiť, ako má byť chlapec otočený.
Ak chceš nastaviť poradie vykresľovania obrázkov, teda ktorý má byť vzadu a ktorý vpredu, neviem o žiadnej metóde, ktorá by to vedela, ale vykresľovanie sa riadi jednoduchým pravidlom. Čo sa vykreslí neskôr, je navrchu. Takže len správne usporiadaj príkazy pre vykreslenie jednotlivých objektov a dosiahneš to, čo chceš.
<<

FeroG

Príspevky: 1290

Registrovaný: Uto Máj 29, 2007 11:25 am

Poslať Str Feb 05, 2014 6:27 pm

Re: otazocky

Na presuvanie objektov po z-indexe ("poradie vykreslovania") v kresliacej ploche (Pane) sluzia metody triedy Pane zacinajuce bringTo. Viac informacii: http://web.ics.upjs.sk/paz1a/files/jpaz/doc/index.html Pouzitie je podobne ako mozno poznate z Powerpoint-u.
Predchádzajúci

Späť na PAZ1a

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software.
Slovenský preklad.